25n
25N
25N

Merino (Cs): “Volem decidir lliurement en quina llengua estudien els nostres fills. Sense coaccions, intromissions i xantatges”

Merino (Cs): “Volem decidir lliurement en quina llengua estudien els nostres fills. Sense coaccions, intromissions i xantatges”
27/05/2021 -

“Els valencians volem decidir lliurement en quina llengua estudien els nostres fills. Sense coaccions, sense intromissions i sense xantatges”. Així s’ha pronunciat la síndica de Ciutadans (Cs), Ruth Merino, durant la sessió de control al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual ha defensat la llibertat d’elecció de llengua i ha denunciat el modus operandi del tripartit: “prohibir” i “entremetre’s” en la vida dels ciutadans.

Durant el seu discurs, la líder parlamentària de Ciutadans ha enlletgit que Puig i els seus socis “estan aconseguint amb la seua supremacia lingüística i les seues imposicions crear un problema amb el valencià on abans no n’hi havia” i ha criticat “l’adoctrinament, la vigilància en els esbarjos, els comissaris lingüístics, les retallades dels concerts o el veto a les pràctiques per als alumnes d’universitats privades”. A més, ha recordat que hi ha 29 localitats valencianes en les quals no existeix cap centre públic en el qual un xiquet d’infantil puga educar-se en castellà.

“La llei de plurilingüisme limita la llibertat perquè pretén que tots els alumnes de tots els cicles canvien la llengua vehicular del castellà al valencià utilitzant per a això el xantatge als pares i als col·legis”, ha assegurat, al mateix temps que ha lamentat “la imposició, sense diàleg i sense escolta”, ja que “és perfectament compatible la convivència pacífica de totes dues llengües”.

Merino ha exigit que acaben amb “les seues polítiques intervencionistes, que limiten llibertats i restringeixen drets”. En aquest sentit, ha denunciat la pràctica habitual del PSOE i del PP de fer cessions als nacionalismes per a mantenir-se en el poder i ha considerat que “aquestes cessions són molt perilloses i tenen una marxa arrere molt difícil”.

“De veritat prefereix una Comunitat Valenciana dividida, hostil i tancada abans que una comunitat unida, rica, atractiva i oberta a la resta de comunitats i al món?”, ha preguntat la síndica de la formació liberal, i ha conclòs afirmant que “la majoria dels ciutadans el que volen dels governants és que utilitzen eficientment els diners dels impostos per a millorar la seua qualitat de vida i que complisquen i facen complir la Constitució i les lleis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − dos =