25n
25N
25N

Mercedes Berenguer: «No podem obviar els efectes de la violència contra les dones en els xiquets»

En el Dia contra la Violència Masclista, la diputada de Benestar Social, Educació i Salut destaca la necessitat d’educar els més menuts en el respecte i la igualtat

Mercedes Berenguer: «No podem obviar els efectes de la violència contra les dones en els xiquets»
27/11/2016 -

«Viure en el si d’una família en la qual la mare és maltractada significa estar exposat, de manera constant i en un moment especialment sensible de l’aprenentatge i el desenvolupament, a situacions de violència i a un model de relació basat en l’abús de poder i la desigualtat; i tot açò té repercussions que no podem pretendre obviar». Amb aquestes paraules, la diputada de Benestar Social, Educació i Salut ha defés la importància d’establir procediments eficaços per a previndre, intervindre i detindre la violència masclista. «El 25 de novembre ens unim tots per a defendre les dones víctimes de la violència contra la dona, però, el treball per a acabar amb la violència, cal fer-lo els 365 dies de l’any» —ha dit la diputada.
Mercedes Berenguer ha participat en l’obertura de les Jornades d’Intervenció en Violència de Gènere organitzades per la Universitat de València amb el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Professorat i Sostenibilitat, Maria Vicenta Mestre; la directora del Programa Contexto, Marisol Lila, i la directora general de l’’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Generalitat, Maria Such. Durant dos dies, l’Aula Magna de la Facultat de Medicina s’ha convertit en un espai de reflexió sobre la violència contra la dona en les relacions de parella.

Berenguer ha insistit que la violència masclista «no entén d’estereotips, ni de classes socials, ni d’edat», per això cal «educar els més menuts en el respecte i la igualtat, perquè ells també són víctimes i l’exposició a aquesta violència té un impacte negatiu en les seues vides, el seu benestar i fins i tot el seu desenvolupament».

Durant la seua intervenció en la primera de les jornades universitàries, la diputada provincial ha recordat la importància de conéixer les conseqüències d’aquesta exposició a la violència en les famílies, que «pot arribar a ocasionar problemes físics, trastorns psicològics, problemes de conducta i dificultats cognitives en els fills».

En el Servici de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer ha promogut uns quants programes de formació en els municipis de la província per a fomentar l’apoderament de la dona i previndre actituds discriminatòries que donen lloc a comportaments masclistes. Un exemple d’açò són les xarrades sobre ciberassetjament i violència entre i contra xiquets i adolescents, i les xarrades per a dones. Totes estan dirigides a aquests coŀlectius, però també als agents educadors de l’entorn local, amb taules redones i tallers que els permeten interactuar amb els experts, resoldre dubtes i prendre consciència sobre aquesta realitat que els afecta o els podria arribar a afectar en algun moment de la vides.

«Cal abordar la violència de gènere com a problema social, perquè no es tracta d’un assumpte domèstic ni és un problema de gelosia» —ha dit Berenguer. La diputada ha subratllat que tota la societat «ha d’intervindre per a defendre la dignitat de les dones i acabar amb un problema que ja forma part de la nostra societat, i per a expulsar-lo de la nostra cultura. Hem d’acabar amb ell i mai limitar-nos a ignorar-lo» —ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + 1 =