25n
25N
25N

Mercavalència rep el premi de Qualitat i Seguretat Alimentària

Mercavalència rep el premi de Qualitat i Seguretat Alimentària
07/11/2019 -

La Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana (FEDACOVA) ha atorgat a Mercavalència el premi a la Qualitat i Seguretat Alimentària. Aquest guardó atorgat per experts en el sector reconeix el compromís de Mercavalència amb la qualitat i la seguretat alimentària i ho situa com a centre de referència en agroalimentació.

L’objectiu d’aquests premis és el reconeixement, privat i públic, a l’esforç i al treball d’un sector capdavanter i a les seues empreses, que dia a dia es comprometen per aconseguir una millor competitivitat i millors i més sòlides empreses, beneficiant amb açò al conjunt del sector agroalimentari.

Segons Carlos Galiana, president de Mercavalència: “Som conscients de la importància de la seguretat alimentària per al producte final i la seua garantia per al consumidor, per açò, de manera voluntària, apliquem els més alts estàndards de seguretat alimentària tant espanyols com a europeus. Conscients com som de la responsabilitat que tenim com a empresa pública pretenem també ser un referent per a xicotetes i grans empreses d’alimentació servint de guia en la presa de decisions en matèria de seguretat alimentària.”

El compromís de Mercavalència amb la qualitat i la seguretat alimenta-ria és ferma des de la seua creació. Al llarg dels anys s’han destinat recursos i estratègies per a assegurar que els aliments són segurs per al seu consum. Pep Yubero, director de Mercavalència ha assegurat: “En un sector especialment crític com és el carni des de Mercavalència es redoblen esforços per a promoure les bones pràctiques en el que a higiene industrial i seguretat alimentària respecta.”

El compromís de Mercavalència amb la qualitat s’evidencia des de fa temps amb la implantació de la norma UNE-EN-ISO 9001 per al servei de sacrifici de bestiar boví, porcí i caprí. Però és durant els últims anys que s’ha ampliat aquesta certificació a altres productes. A més de conservar l’ISO 9001 l’escorxador compta amb altres tres certificacions, estretament relacionades amb la seguretat alimentària i la qualitat, com són la certificació com a Escorxador Ecològic des de 2016, la certificació SAE, i la de Benestar Animal d’AENOR (ambdues obtingudes en 2018). El gener de 2019 l’escorxador rep la certificació IFS FOOD V.6.1 per AENOR per a un ampli abast i producte de risc com és el sacrifici de porcí, processat de vísceres blanques i roges i especejament de porcí. A més va aconseguir aquest mateix any els requeriments per a ser nomenat proveïdor homologat de canals d’espècie equina per al grup Danone.

Raquel Blasco, directora de Qualitat de Mercavalència rep aquest reconeixement com un suport a la labor impulsada pel seu departament en la qual participa tota l’empresa: “El convenciment que l’excel·lència en un escorxador ve marcada per la qualitat i la seguretat que oferisquen els seus serveis parteix d’un equip humà jove, motivat i altament preparat que ens fa competir en primera línia de mercat. La nostra responsabilitat social i el nostre ferm compromís amb els ODS en matèria de seguretat alimentària ens fa estar en continu procés de posada al dia de coneixements en el sector per a la seua possible aplicació en Mercavalència.”

Mercavalència es marca com a pròxims objectius l’ampliació de certificacions internacionals en matèria de qualitat i seguretat alimentària, sistemes de gestió mediambiental i la inclusió en llistes d’establiments autoritzats per a l’exportació a tercers països.

En el seu comunicat, Sergio Barona, secretari general de FEDACOVA assegura que “hem comptat per al lliurament d’aquests premis amb un jurat excepcional compost per representants de reconegut prestigi i experiència d’entitats com la Confederació Empresarial Valenciana, la Universitat Politècnica de València, AINIA, Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i FEDACOVA. Ha sigut especialment difícil per al jurat adoptar una decisió al respecte donat el gran nivell de candidatures presentat, sent qualsevol d’elles mereixedora del premi en les diferents categories.” El lliurament per part de Federico Félix president de la Federació Empresarial d’Agroalimentació de la Comunitat Valenciana tindrà lloc el 13 de novembre en el Restaurant Attic Palau, de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 10 =