caixa popular

Mercadona canvia les bosses de plàstics per bosses de paper

En 2020, el plàstic d’un sol ús desapareixerà de la Comunitat Valenciana

Mercadona canvia les bosses de plàstics per bosses de paper
10/05/2018 -

Bolsas de papelMercadona s’avança a la prohibició del plàstic, que s’implantarà en 2020 a la Comunitat Valenciana, i ja ha iniciat una prova pilot en onze supermercats, en els quals s’han canviat les bosses de plàstic per bosses de paper. Una alternativa molt més respectuosa amb el medi ambient, i que es mantindrà fins al pròxim 30 de juny per a avaluar la seua acceptació entre els clients. Una iniciativa, que es complementa també amb les caixes de cartó per a pesar les fruites i verdures del supermercat.

Les noves bosses de la cadena de Juan Roig ja es poden trobar en alguns supermercats de València, Illes Balears, Barcelona i Biscaia, encara que la idea és que, en un futur, s’implanten en totes les tendes, sempre que els resultats del programa pilot siguen favorables. Així, les noves de paper tenen un cost de 0,10 i 0,15 euros, en funció de la grandària, mentre que les caixes de cartó tenen un cost de 50 cèntims.

Durant aquest període de prova, Mercadona escoltarà les aportacions dels seus clients per a veure quines altres opcions ens proposen. Així i tot, seguirà treballant en la línia de la sostenibilitat. Ja en 2011, Mercadona va ser pioner a incorporar les bosses reutilitzables i una cistella de ràfia, amb l’objectiu de reduir el consum del plàstic d’un sol ús. Amb aquesta mesura, la cadena fa un pas més.

Adéu al plàstic d’un sol ús en 2020

El Govern ja ha anunciat que, a partir de l’1 de gener de 2020, amb l’objectiu d’afavorir el reciclat i la compostabilitat dels envasos, protegint, així, el medi ambient, es prohibirà la utilització del plàstic d’un sol ús a la Comunitat Valenciana. Una mesures, que vénen orientades per la directiva europea, i que hauran d’anar aplicant els països comunitaris per a fomentar els materials biodegradables o de fonts renovables per a frenar el dany que està causant el plàstic en el nostre ecosistema.

Una prohibició que, com ja vam avançar a València Extra, afectarà productes tan quotidians com les palletes, els coberts i plats de plàstic, els bastonets per a les oïdes, els pals de Chupa-Chups o les càpsules de café d’un sol ús, sempre que estiguen fabricades amb materials difícils de reciclar.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 − 4 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC
cultura als barris