caixa popular

Trobada de diàleg per a millorar el coneixement del mercat de treball

Trobada de diàleg per a millorar el coneixement del mercat de treball
05/07/2017 -

L’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Formació de València, pertanyent a l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, ha organitzat a través de València Activa les Jornades Participatives del Diagnòstic Territorial per al foment de l’ocupació.

Aquestes Jornades volen donar a conéixer el Pacte Territorial per l’ocupació de la ciutat de València i dur a terme un debat participatiu entre entitats i persones en el marc del Diagnòstic Territorial per al Foment de l’Ocupació, amb l’objectiu d’aconseguir un diagnòstic compartit de la ciutat de València en matèria d’ocupació i obtenir un discurs grupal i consensuat per cada àrea temàtica, que servisca de base per al diagnòstic.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha participat en la inauguració de les jornades, on ha destacat ‘la necessitat d’obtenir un discurs grupal i consensuat en matèria d’ocupació que servisca com a base per a definir futures accions i estratègies’.

JORNADES PARTICIPATIVES

Les jornades, amb taules de treball compostes per experts en matèria d’ocupació i desenvolupament local, aborden tres àrees: ocupació i mercat de treball, formació i empresa, emprenedoria i innovació. Els objectius de cada àrea són analitzar el mercat de treball a la ciutat de València, analitzar l’oferta educativa i formativa i la seua adequació amb els perfils laborals; així com analitzar el teixit empresarial i el model de desenvolupament econòmic de la ciutat.

Els experts i expertes participants en les jornades han exposat i exposaran de forma individual les àrees d’estudi, posteriorment les posaran en comú amb la resta de participants per a debatre-les i, finalment, es presentaran unes conclusions. Cadascuna de les taules de debat comptarà amb la figura d’un/a dinamitzador/a, fet que hi estarà present al llarg de la sessió.

S’espera que aquestes primeres jornades participatives, que pretenen ser un espai per al diàleg, la participació i el millor coneixement del mercat de treball, tinguen una continuïtat en el temps per a millorar el coneixement d’una realitat sociolaboral canviant.

DIAGNÒSTIC TERRITORIAL DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

El diagnòstic territorial de la ciutat de València que està elaborant l’Observatori Socioeconòmic d’Ocupació i Formació dins el Programa AVALEM Territori, finançat pel SERVEF, pretén obtenir un millor coneixement de la realitat socioeconòmica de la ciutat per a adequar les polítiques d’ocupació al territori. Els resultats d’aquesta investigació es presentaran al mes de setembre.

Els principals objectius d’aquest diagnòstic són identificar sectors i àmbits d’impacte social en els quals s’emmarcaran les oportunitats d’ocupació, identificar les organitzacions locals idònies per a impulsar les oportunitats, així com descobrir les oportunitats que permeten un efecte cascada de creixement, desenvolupament local i creació d’ocupació.

Sandra Gómez ressalta que ‘tindre un millor coneixement de la realitat socioeconòmica de la ciutat de València permetrà executar i desenvolupar polítiques d’ocupació adequades en les necessitats reals de les persones desocupades i les empreses’.


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris