25n
25N
25N

El mercat del Cabanyal ja té aire condicionat no tòxic

El mercat del Cabanyal ja té aire condicionat no tòxic
29/10/2018 -

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha explicat que s’ha canviat el sistema de climatització del mercat del Cabanyal per millorar el funcionament de l’edifici, de forma que s’assegura un confort tèrmic tant a clients com a treballadors del mercat.

L’acció de substituir els equips «ha constituït una mesura necessària» perquè els que hi havia fins ara instal·lats en el mercat funcionaven mitjançant un refrigerant anomenat R22, un gas fluorat que no es pot recarregar ni manipular des de l’1 de gener de 2015 per la seua condició de contaminant, que destrueix la capa d’ozó i incrementa l’efecte hivernacle i el calfament global.

Aquest és el motiu pel qual els equips anteriors no podien seguir en funcionament, de manera que la regidoria de Comerç ha invertit –en part amb fons EDUSI- 203.287 euros en la retirada d’aquests equips i en la seua substitució per quatre noves unitats compactes més modernes i no tòxiques que disposen d’un refrigerant d’alta seguretat, no tòxic, no destructor de la capa d’ozó i no inflamable.

ALTRES INTERVENCIONS

De forma complementària a aquests treballs, també s’han substituït les actuals escales d’accés per al manteniment dels equips de climatització, per unes escales i plataformes metàl·liques que permeten un còmode i més segur accés als equips per realitzar un adequat manteniment d’aquests.

Un aspecte fonamental que s’ha tingut en compte per a l’organització i execució de les obres és que el mercat havia de continuar funcionant amb normalitat durant la realització d’aquestes. Per tant els treballs s’han fet per fases, fora de l’horari de funcionament del centre.

EL PRIMER EDUSI DE L’AJUNTAMENT DE VALÈNCIA PER AL CABANYAL

«És una enorme satisfacció que un objectiu tan prioritari i necessari com la revitalització i regeneració del Cabanyal-Canyamelar mitjançant l’estratègia de desenvolupament urbà i sostenible (EDUSI) comence per una actuació de Comerç i, concretament, pel Mercat del Cabanyal. És una excel·lent manera de fer barri, al mateix temps que promovem el xicotet comerç i de proximitat», ha dit el regidor Galiana.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + catorze =

art en blanc
art en blanc
ruta del grial massamagrell