25n
25N
25N

Comença el mercadet estiuenc de la Malva-rosa

Bruno Almela

Comença el mercadet estiuenc de la Malva-rosa
15/06/2018 -

Des de hui divendres, 15 de juny, els venedors i venedores del mercat ambulant d’estiu de la Malva-rosa poden començar a muntar les seues parades de venda i oferir a les persones que visiten la platja tot tipus d’articles d’artesania i de bany. Així ho ha anunciat aquest matí el regidor de Comerç, Carlos Galiana, que ha destacat el procediment de concessió de llicències «que garanteix la igualtat».

De fet, com en anys anteriors, la concessió dels permisos s’ha efectuat en funció d’un barem de mèrits elaborat des de la Regidoria de Comerç, dirigit a aquelles persones interessades a optar a una de les parades autoritzades durant l’estiu al Passeig Marítim del Cabanyal i La Malva-rosa. L’objectiu d’açò és la transparència i el compliment de la llei: «evitem donar llicències de manera discrecional com es feia abans, ara tots i totes tenen les mateixes oportunitats i es regeixen pel mateix barem», ha explicat el regidor Galiana.

A més, l’Ajuntament de València, ha baixat la taxa, per tercer any consecutiu, dels 400 euros que es cobraven en la legislatura anterior als 38 euros actuals (que és el que exigeix la Llei de costes per la utilització de l’espai). Això va ser establit en la mateixa normativa que dota la concessió de les llicències per criteris objectius i de lliure concurrència per a totes les persones per igual.

El barem té en compte qüestions com ara l’experiència en l’exercici de la professió, si s’està en disposició del Document de Qualificació Artesana, si els venedors o venedores compten amb algun distintiu de qualitat reconegut en l’àmbit del comerç, o si poden demostrar la seua assistència a cursos relacionats amb l’activitat comercial.

Després d’esperar que totes les persones interessades hagen lliurat la seua sol·licitud «hem començat a gestionar els permisos de manera ràpida i eficient –ha explicat Carlos Galiana- i hui donem la benvinguda a aquest mercadet estiuenc del qual tant turistes com a veïns i veïnes de València poden gaudir a partir d’ara». L’Ajuntament ha de sol·licitar cada any, a la Delegació de Costes del Ministeri de Foment, el permís per a aquest mercadet, ja que l’espai en qüestió pertany a l’Estat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − set =