caixa popular

València connecta el mercat ambulant de la Malva-rosa a la llum del sol

València connecta el mercat ambulant de la Malva-rosa a la llum del sol
28/07/2017 -

El projecte de «mercat solar» proveeix d’electricitat, a través de la instal·lació de plaques solars, unes parades ambulants ubicades a la platja de la Malva-rosa, així com informa les persones transeünts dels beneficis de l’energia solar i de l’estalvi econòmic que suposa, per exemple, l’autoconsum energètic.

La iniciativa pilot ha estat desenvolupada per l’empresa guanyadora del Concurs Transition Cities impulsat per Las Naves en col·laboració amb el Servici de Comerç i Abastiment de l’Ajuntament de València, i finançat per la plataforma Climate KIC de lluita contra el canvi climàtic.

Aquesta iniciativa pilot va resultar guanyadora en la penúltima edició del concurs d’idees Transition Cities, que seleccionava projectes innovadors relacionats amb l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle a l’atmosfera, amb un enfocament social i que puguen aplicar-se a la nostra ciutat. El «mercat solar» va ser el finalista en la categoria Experiment de projectes que desenvolupen idees innovadores.

Una vegada posada en marxa la proposta, la iniciativa és un projecte d’usos innovadors d’energies renovables que consisteix en la provisió d’electricitat a les parades dels mercats ambulants, com és el cas del qual hi ha instal·lat a la platja de la Malva-rosa. Aquest tipus de mercats generalment utilitzen grups electrògens que contaminen i provoquen soroll.

L’estació de plaques solars ubicada al passeig marítim té com a objectiu que s’emmagatzeme l’energia i se’n subministre. El model és molt reproduïble i podria utilitzar-se en altres emplaçaments de la ciutat que ho requerisquen, així com en altres llocs costaners del Mediterrani.

A més, el projecte també inclou una campanya d’informació a la ciutadania sobre els beneficis de l’energia solar i convida les persones que transiten pel passeig marítim a conéixer un poc més sobre aquesta energia, sobre l’estalvi econòmic que suposa i la reducció de contaminació. Precisament aquesta campanya a escala local, se suma al Pla de foment de l’autoconsum llançat a escala autonòmica per la Conselleria d’Economia Sostenible, a través d’IVACE Energia.

Encara que el projecte pilot a la Malva-rosa s’ha instal·lat fa unes setmanes, i a falta de fer balanç a finals de l’estiu, aquest ha rebut ja nombroses visites al punt d’informació, entre elles, les de comerciants del mateix mercat que s’han interessat per la instal·lació per a ubicar-la en les seues parades, així com veïns i veïnes que han mostrat la seua satisfacció i han expressat el seu interés perquè la iniciativa puga estendre’s per tot el mercat i que s’elimine així tota la contaminació procedent dels generadors.

 


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × tres =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris