25n
25N
25N

Compromís confia en aprovar prompte al Senat que els instruments musicals paguen menys IVA

Compromís confia en aprovar prompte al Senat que els instruments musicals paguen menys IVA
21/06/2020 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha mostrat avui, dia de la música, la confiança en que la moció en què proposa a l’Senat instar el Govern a revisar i modificar el tram d’IVA aplicable a la compra d’instruments musicals, baixant-de l’actual 21% a un 10% en el termini de temps més breu possible, siga aprovada en breu en la Cambra Alta. Mulet ja va presentar aquesta proposta en desembre de 2018 i va decaure al dissoldre’s les Corts Generals. Ara es va tornar a presentar en gener d’enguany però no ha pogut tractar-se encara al susprendre’s l’activitat política per la COVID19, ” ara amb la tornada a la nova normalitat, esperem aquesta proposta puga tractar-se i ser aprovada”

La moció de la coalició recorda que la música és una de les manifestacions més prolífiques de l’paisatge cultural valencià. Amb totes les possibilitats i formes de què disposa, la música es projecta, entre d’altres camps, a la didàctica, la formació, la composició i la interpretació. La música permet generar en el territori valencià, així com a la resta de l’Estat, un ecosistema únic, enriquit per la feina i la disciplina constant de milers de músics i músiques valencianes. A més la música s’ha convertit en un fenomen social, ja que concilia i convoca a diferents generacions familiars en un mateix equip. Sense anar més lluny, la cultura i les manifestacions festives del País Valencià serien pràcticament invisibles si no fos pel gran acompanyament musical que els dóna suport i les reforça.

Així mateix, al territori valencià es poden comptar per centenars les societats musicals que dediquen un esforç considerable a la formació musical dels joves. Persones joves i també grans que mantenen uns hàbits d’estudi i treball constant. El senador ha recordat que en l’actualitat “la música i els seus músics és una cosa que forma part de la nostra cultura i identitat. Milers de persones, agrupacions i societats musicals, sostenen una autèntica vertebració territorial i una ocupació cultural de dimensions extraordinàries, a la festa ia l’educació, una pràctica la musical amb múltiples beneficis de tota mena, en la salut, en la memòria i el aprenentatge o en la coordinació de el cos “.

En aquest sentit la coalició ha manifestat el seu suport a la reivindicació de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM) respecte a la reducció de l’gravamen fiscal que s’aplica a l’obtenció d’instruments i ha recordat que la regulació tributària grava amb un 21% de IVA aquest instrument essencial, igualant als vehicles a motor o amb la majoria d’objectes de consum, “fet que marca una discriminació feia l’eina fonamental per al foment de l’educació musical”, que haurien de ser mereixedores d’un tractament fiscal diferenciat.

El col·lectiu de les societats musicals només al País Valencià, sobrepassen el 50% de el nombre total de societats musicals espanyoles. El que suposa un important teixit associatiu musical al territori valencià i un pes significatiu respecte a el conjunt de l’Estat. Es calcula que a tot l’Estat espanyol hi ha al voltant de 3.600.000 persones les que practiquen alguna activitat musical de manera habitual amb qualsevol tipus d’instrument.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =