L’Ajuntament de Meliana instal·la dues estacions de bicis de préstec

L’acció està dins del programa de mobilitat impulsat per l’IVACE

L’Ajuntament de Meliana instal·la dues estacions de bicis de préstec
09/09/2019 -

L’Ajuntament de Meliana ha instal·lat les dues primeres estacions de bicis de préstec al municipi del servei BiciMeliana. Concretament a l’estació del metro, al jardí del carrer Juli Benlloch, i una segona al voltant del carril bici de la Via Xurra en la seua connexió cap a Albalat dels Sorells, al carrer Blasco Ibáñez. Cada estació comptarà amb 10 bicicletes. L’alcalde Josep Riera, la regidora de Medi Ambient, Rosa Peris, i la regidora d’Hisenda, Maria Pilar Asensio, van visitar les instal·lacions. La gestió del servei, per dos anys, correspon a l’empresa MOVUS, Mobilitat Urbana Sostenible, SL, que ha sigut l’adjudicatària per un total de 55.742,13 €. Aquestes estacions estan integrades dins de la xarxa d’estacions de l’àrea metropolitana de València, MIBISI, que actualment inclou 11 municipis i compta amb unes 130 estacions i un miler de bicicletes, i està interconnectada amb el servei de la ciutat de València, ValenBisi, amb estacions d’intercanvi.

Com explica la regidora de Medi Ambient, Rosa Peris, “es tracta d’una aposta més de Meliana cap al canvi de la mobilitat urbana i interurbana en què la bicicleta ha de tindre protagonisme, més encara en la mesura que el nostre poble es convertirà en un nuc de connexió de la xarxa de carrils bici“. Així, a més del carril de la Via Xurra, hui un dels més utilitzats a l’àrea metropolitana, d’ací a final d’any es posarà en marxa el tram de l’anell Verd metropolità des de Meliana fins a Port Saplaya que, juntament amb el tram ja finalitzat de Meliana fins a Montcada, generaran un altre eix de comunicació important. Per això, la responsable insisteix: “És molt convenient que la resta de municipis de l’Horta Nord vagen incorporant-se a la xarxa, com ja ocorre a l’Horta Sud, perquè la capacitat de mobilitat siga completa”. De moment, en aquesta zona Meliana s’ha afegit a Alboraia i, per tant, ja s’ha establit un eix de connexió i de continuïtat cap a València ciutat.

La instal·lació d’aquestes infraestructures ha sigut possible gràcies al programa de mobilitat sostenible impulsat per l’IVACE, l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial de la Generalitat Valenciana, que ha subvencionat el projecte amb 15.070 €. Els veïns i les veïnes de Meliana ja es poden donar d’alta en la plataforma de MIBISI, el Servei Metropolità de Biciccleta Pública de València, www.mibisivalencia.es. La intenció és que el servei estiga totalment operatiu el dilluns 16 de setembre.

Finalment, Peris indica: “l’actuació forma part del desplegament del Pacte de les Alcaldies europeu per a la reducció de les emissions de CO₂ i l’estratègia europea ViuHo, elaborada conjuntament amb Foios i Albalat dels Sorells”. Entre les actuacions que hi ha previstes realitzar pròximament hi ha la senyalització dels camins escolars segurs i la redacció del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible (PMUS), adjudicat recentment.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − tretze =

cultura als barris 2019
programacion rialto
alcasser
anna i la maquina del tiempo
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019