25n
25N
25N

Recorre els millors pessebres de València

El Saló de Cristall acull un espectacular pessebre de 36 metres quadrats i més de 300 figures

Recorre els millors pessebres de València
05/12/2017 -

Comença el compte arrere per a celebrar el Nadal, i la nostra ciutat ja es comença a decorar amb nombrosos adorns nadalencs. I, sens dubte, un dels més esperats són els tradicionals pessebres. Així, si encara no tens pla per a aquest pont, a València Extra, et proposem que descobrisques alguns dels millors pessebres de la nostra ciutat, que ja poden ser visitats fins al 7 de gener.

Comencem amb el famós pessebre del Centre Comercial de Nuevo Centro. Un sorprenent treball, realitzat per l’Associació de Belenistas de València, que es podrà visitar en la carpa situada en l’exterior d’aquest centre comercial. Així, aquest pessebre de construcció clàssica ocupa una superfície de 44 metres quadrats que, any rere any, no solament no deixa indiferent a ningú, sinó que és l’encarregat de donar començament als diferents esdeveniments nadalencs de la nostra ciutat.

Però això no és tot, ja que aquesta associació instal·la altres extraordinaris pessebres com el de la Galeria Jorge Juan o, per descomptat, el famós pessebre del Saló de Cristall de l’Ajuntament de València, que compta amb més de 300 figures col·locades en una superfície de 36 metres quadrats. 17 escultors han treballat per a representar al poble de Belen, amb la creació de 250 animals, més de 400 complements artesanals, així com la representació de la flora i fauna de l’època. Una autèntica obra d’art que, des d’ahir, ja pot visitar-se de manera gratuïta.

I si el pessebre del Consistori és sorprenent, també ho és el de la Plaça de la Reina. Un minuciós treball, realitzat pel Gremi d’Artistes Fallers, que es va restaurar l’any passat i es va ampliar amb noves peces. Aquest pessebre a grandària natural atrau, cada any, a valencians i turistes que no volen deixar passar l’oportunitat de gaudir de la màgia del Nadal.

Finalment, i si et fascinen els pessebres, no pots perdre’t el famós Betlem de Roca, situat en el barri valencià Roca de Meliana (Horta Nord). Aquest pessebre, sens dubte, és el més gran de València, i el que compta amb més figures de tota Espanya. Així, des de fa més de 20 anys, el belenista Melchor Almela realitza, al costat de la seua família, un espectacular pessebre de 50 metres quadrats amb prop de 6.000 figures. De 11.30 a 14.00 hores, i de 17.00 a 20.00 hores, aquest monumental pessebre es pot visitar tan sols deixant un donatiu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 4 =

bombers
bombers