25n
25N
25N

Gandia realitzarà millores a la ciutat gràcies al Pla SOM

Gandia realitzarà millores a la ciutat gràcies al Pla SOM
07/01/2019 -

El Regidor Delegat d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, i el Regidor Delegat de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a informar dels últims acords de la Junta de Govern.

En la reunió celebrada el passat 28 de desembre van ser aprovats un total de 10 projectes que s’emmarquen dins del Pla SOM de la Diputació de València per al 2018-2019.

Jose Manuel Prieto ha comentat que “es tracta d’inversions molt demandades per la ciutadania, que van quedar fora dels pressupostos participatius i que ara s’inclouen en el Pla SOM”.

El primer d’aquests projectes comprén els treballs necessaris per a escometre la climatització del Teatre Serrano (182.817,01 €) i garantir un correcte funcionament i estalvi energètic en aquest edifici.

La segona de les actuacions (190.000 €) serà la instal·lació d’aparells per a parcs infantils, circuits saludables i calistenia en les següents zones: c/ dels jurats, 43 (Beniopa), c/ Santa Anna, 10, c/ Jaume II (en la plaça de l’Escoleta).

El tercer dels acords suposa una inversió de 50.000 € que seran destinats al subministrament de mobiliari per a l’equipament de l’Escola de Música i Centre Cívic de Beniopa, més conegut com la “Quadra de Beniopa”. A més, un altre dels projectes aprovats en la Junta de Govern permetrà la instal·lació d’aire condicionat en la Quadra després de realitzar una inversió de 26.000 €.

La quarta inversió té un pressupost de 63.000 € i possibilitarà la instal·lació d’equips d’aire condicionat en els centres socials de Marxuquera i Santa Anna, així com en el Casal Jove, el col·legi Botànic Cavanilles i l’Escoleta de Santa Anna.

La cinquena iniciativa inclou la creació de zones d’ombra utilitzant lona micro perforada en l’àrea de jocs infantils de la plaça Rei En Jaume, així com la substitució d’alguns elements dels jocs infantils que s’han vist deteriorats per l’ús. La mesura compta amb un pressupost de 30.000 €.

En la mateixa línia, es procedirà a la substitució d’aquest tipus de jocs a més de la col·locació de sòl de cautxú en la plaça Bennacer per valor de 12.000 €.

En l’àmbit de la Participació Ciutadana, s’ha aprovat destinar una partida de 4.000 € per a adquirir dos equips de so i set tablets PC.

Per la seua part, Xavier Ródenas, ha argumentat que “segons la línia d’actuació d’aquest govern, s’ha tractat de millorar totes aquelles coses que quedaven penjades en el temps, apostar per les propostes ciutadanes i validar el procés dels pressupostos participatius”. El districte de Marxuquera, també es beneficiarà de les inversions de la Diputació, ja que es contempla un pressupost de 35.000 € per a la construcció de paellers adaptats a la nova normativa contra incendis i tornar-los a obrir després de dos anys clausurats.

Finalment, Prieto ha informat que es comptarà amb un pressupost de 171.758,65 €. “per a dur a terme també una rehabilitació integral de l’oficina de turisme perquè es convertisca en el punt de recepció de visitants a la nostra ciutat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 4 =

bombers
CCCC
bombers