25n
25N
25N

Els servicis socials conquereixen les polítiques de l’Ajuntament de València

Després de 18 anys sense inauguracions, en març es va obrir el Centre de Servicis Socials Municipals de La Saïdia i ja es treballa en tres espais nous que també volen ser un motor econòmic

Els servicis socials conquereixen les polítiques de l’Ajuntament de València
16/05/2019 -

Els servicis socials s’han convertit en protagonistes durant aquesta legislatura. Si en març s’obrien les portes del nou Centre de Servicis Socials de La Saïdia, ahir Joan Ribó, candidat de Compromís a l’alcaldia de València que hui ocupa, va anunciar que en els pròxims anys es posaran en marxa altres tres. Amb un disseny perquè siguen multifuncionals, també tindran com a objectiu generar ocupació.

“A València hi ha moltes persones que necessiten aquests serveis, però quan vam entrar al govern ens vam trobar amb centres abandonats i desbordats on calia treballar”, va denunciar ahir Ribó en un acte de campanya. Un fet que, segons assegura, des d’un primer moment va ser objecte d’atenció de l’Ajuntament. Consol Castillo, regidora de Servicis Socials, explica que s’han realitzat estudis demogràfics i analitzat els 11 espais de l’àrea de principi de legislatura i que, com diu el seu company, oferien prestacions insuficients.

L’estratègia va ser millorar els 11 centres que ja estaven en funcionament i encetar altres 4, encara que sols un d’ells ha pogut obrir les seues portes en aquests 4 anys. Després de 18 anys, l’1 de març el consistori va inaugurar el Centre de Servicis Socials de La Saïdia per a atendre 48.000 usuaris de Marxalenes, Tormos, Sant Antoni, Morverdre, El Calvari i Tendetes i descongestionar els centres de Campanar i Orriols.

De cara al 26-M, Ribó ha anunciat que l’Ajuntament crearà el Centre de Servicis Socials de Benicalap en un espai abandonat del seu mercat municipal. En aquest cas, llevarà pes del centre de Campanar i es farà càrrec de 40.000 persones en situació vulnerable, però a més, “permetrà donar funcionament a un dels mercats més grans de València”. I es que aquesta àrea també pot ser un motor econòmic per a la ciutat: “Volem oferir més assistència a les persones i això és un camí per a crear una ocupació molt important, perquè tenim professionals immigrants i espanyols de qualitat”.

Tal com afegeix l’alcalde, “cal vincular la innovació amb els servicis socials”. Per això, insisteix que és necessari que els centres siguen multifuncionals que creen sinergies i revitalitzen els seus espais propers. En el cas de Benicalap, assegura que “les activitats culturals i socials li donaran molta vida al mercat i al barri” perquè està integrat en les mateixes instal·lacions. “No podem esperar que l’ocupació vindrà de grans empreses, cal desenvolupar el que tenim”, reitera.

Amb aquesta perspectiva es planteja el nou centre de Russafa. Se situarà en la Nau de Ribes (la número 4) del Parc Central i d’una banda, tindrà un espai destinat a la formació i la inserció sociolaboral de joves amb un taller polivalent, d’hostaleria, activitat física, informàtica, perruqueria i estètica. D’altra, comptarà amb un edifici de Servicis Socials de menor dimensió per a atendre a menys usuaris i fer un seguiment més pròxim i directe d’ells i elles.

Quant al del Cabanyal, l’alcalde ha explicat: “Es tracta d’un centre vital per a la ciutat i per al barri. Hem treballat molt durant aquests quatre anys perquè aquest barri compte amb uns recursos que han d’ajudar a les famílies del barri que més necessiten recuperar autonomia personal i a millorar la convivència”. Estarà al carrer de la Reina 117 i junt amb el de Benicalap, estarà acabat en un termini d’un any, segons ha assenyalat Castillo.

Joan Ribó ha insistit especialment en aquest assumpte als seus actes de campanya per a aconseguir l’alcaldia de València el 26 de maig. “Treballem en la solidaritat de les persones”, defensa. Per això, s’ha compromés a mantindre i millorar les polítiques que ajuden a “les persones que ho passen pitjor” amb reunions on estiguen presents i s’aborden temes com l’aigua, la vivenda o la llum “que cal agilitzar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + un =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud