caixa popular

Millores en la Casa-Museu Benlliure

Millores en la Casa-Museu Benlliure
11/10/2017 -

La regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat la contractació de diversos treballs de condicionament de l’espai expositiu de les dependències de l’estudi de pintura de la Casa-Museu Benlliure, de renovació de la seua cartelleria i de consolidació i protecció de dos escultures de Marià Benlliure.

“Entenc com una prioritat la defensa i la necessitat de millorar la protecció i difusió del patrimoni cultural de la ciutat de València. Per això hem impulsat diverses actuacions, en aquest cas a la Casa-Museu Benlliure, que abordarem en el que queda d’any per valorar aquest espai i l’obra d’aquest gran artista valencià”, ha explicat Tello.

D’una banda, s’abordarà la millora de l’aspecte general de l’estudi de pintura de la Casa-Museu Benlliure, 14 anys després de la seua reobertura, i s’adequarà als criteris expositius actuals. Durant aquest mes d’octubre es realitzaran els treballs de condicionament, centrats en el canvi de sistema d’il·luminació amb tecnologia led, que ajuda a la conservació preventiva de les obres, afavoreix la seua contemplació i possibilita un estalvi energètic important.

D’una altra banda, l’increment notable de visitants estrangers ha motivat la renovació integral de la cartelleria del museu, que passarà a ser trilingüe, en valencià, castellà i anglés. Els nous cartells es col·locaran també aquest mes.

En tercer lloc, dins de les tasques destinades a conservar i valorar el patrimoni cultural del museu, es netejaran i condicionaran dos escultures de Benlliure. Les dos representen a Maria Benlliure, xiqueta. Una està feta en fang cuit i l’altra en bronze. Aquesta actuació s’executarà entre aquest mes i el pròxim mes de desembre.

El pressupost total de totes aquestes intervencions arriba als 20.818,98 euros.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris