25n
25N
25N

La "Valéncia" de Català: la seua lluita contra el carril bici

Revertir els carrils bici i canviar l’accent de “València”, les mesures de María José Català

La "Valéncia" de Català: la seua lluita contra el carril bici
21/01/2019 -

Des que es va donar a conéixer l’aposta del Partit Popular per a recuperar l’Ajuntament de València, les mesures de María José Català estan donant molt de què parlar. I és que si es va autoproclamar abanderada de la croada contra el “catalanisme” que, a parer seu, envaeix la ciutat. Ara, li ha declarat la guerra als carrils bici. Així, la candidata del PP a l’Alcaldia de València ja ha anunciat que, entre les primeres mesures que duria a terme, es troba la reversió dels carrils bici que “s’estan duent a terme sense tindre en compte l’opinió de veïns, hostalers i comerciants”.

En concret, es tracta dels carrils bici de les avingudes Regne de València i Burjassot i del carrer Alacant que, curiosament, formen part del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de 2013, aprovat en el seu moment amb els vots a favor del PP. No obstant això, aquesta és tan sols una de les mesures quant a mobilitat es refereix. I és que també ha proposat, com a alternativa al carril bici del carrer Colón, la conversió d’aquesta avinguda en ciclocarrer amb limitació de velocitat. Una mesura que, com han assenyalat des de l’Associació ‘València en Bici’ és “inviable per la gran afluència de vianants i ciclistes que, cada dia, passen per aquest carrer”, al mateix temps que han criticat la utilització dels carrils bici “per a fer campanya política“.

Però les promeses continuen, i María José Català ja ha anat deixant entreveure algunes de les línies que formaran part de la seua campanya electoral, com l’entrada de la Reial Senyera a la Catedral; revocar la prohibició d’aparcar a la nit en els carrils bus; o la defensa de les tradicions valencianes, utilitzant la Cavalcada de les Magues de Gener, que defensen els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat i sororitat, com a element de confrontació, en comparar-la amb la Cavalcada dels Reis Mags.

Finalment, també ha posat el focus d’atenció en el nom oficial de la ciutat. Així, i com expressava en el seu compte de Twitter, Català ha assegurat que defensarà la cooficialitat del nom de la ciutat en castellà i valencià, “però en cap cas entenc que en valencià haja de dir-se ‘València’ en lloc de ‘Valéncia'”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + huit =

museo prehistoria