25n
25N
25N

Guia de mesures a seguir per al Dia de Tots Sants a València

La Conselleria de Sanitat ha instaurat un protocol específic de mesures per a aquesta festivitat

Guia de mesures a seguir per al Dia de Tots Sants a València
27/10/2020 -

Amb motiu de l’arribada de la festivitat de Tots Sants, València es prepara per a aconseguir que tots els familiars puguen visitar als seus éssers més estimats en un any en què molts no han pogut si més no, donar l’últim adéu. Per això, el regidor de Cementeris de València, Alejandro Ramón, ja va anunciar una sèrie de mesures perquè l’accés als cementeris es realitze de manera segura i seguisca els protocols de prevenció de la Covid-19.

Davant l’augment del virus en aquests últims dies que provocat que el Govern central declarara l’estat d’alarma i el toc de queda, s’ha treballat per a poder garantir la seguretat als qui assistisquen a visitar als seus familiars en els diferents cementeris després d’aprovar-se una sèrie de mesures.

Aforaments

S’estableix un control d’aforament als cementeris de València per a Tots Sants per a assegurar que l’ocupació del cementeri no excedisca d’una persona per 2,25 m², incloent-hi al personal, i s’estableixen circuits d’entrada i eixida diferenciats, amb itineraris dirigits en una direcció per a evitar contacte i aglomeracions. També es facilitarà mantenir aquesta distància amb marques en el sòl, balises, cartelleria i senyalització específica.

El Cementeri General de València es compartimentarà en quatre zones més la secció 20 i l’ampliació, amb un aforament total de 13.083, 19.565, 16.127, 15.765, 6.291 i 2.950 persones, respectivament, que no es podrà superar en cap moment.

Per a controlar aquest aforament i el de la resta de cementeris (Benimàmet, Cabanyal, Campanar, Grau, Massarrojos i El Palmar) s’instal·laran un total de 20 sistemes digitals de leds infrarojos que comptabilitzaran en temps real les persones que estan entrant i eixint, portant així un control exhaustiu.

En totes les portes serà present un operari que explicarà com accedir a cada secció i comprovarà que es compleix en tot moment el protocol de seguretat.

Mesures higièniques

Es veurà reforçat el servei de neteja amb 46 nous operaris i la desinfecció continuada de zones comunes. També s’instal·laran 14 dosificadors extres de gel, més de 400 cartells informatius i al voltant de 250 metres de tanca limitadora, suposant una inversió total de 92.234 euros. A més, s’habilitaran els aparcaments especials com és habitual i hi haurà presència de la Policia Local per a coordinar els dispositius i garantir el compliment de les normes.

Com arribar al cementeri de València

S’ha previst un dispositiu especial de l’EMT entre el 24 d’octubre i l’1 de novembre, que afectarà les línies 9, 10, 18 i 99 amb un increment del 50% del servei respecte a l’any 2019 que s’incrementarà el cap de setmana del 31 i 1, duplicant el servei d’un cap de setmana habitual.

Així mateix, el cap de setmana hi haurà una llançadora des del centre de la ciutat cap al Cementeri General des del carrer Periodista Azzati, mentre el dia de Tots Sants una altra línia connectarà el tanatori amb l’ampliació del cementeri. El personal de l’EMT controlarà també els accessos al cementeri per a evitar aglomeracions i hi haurà un equip d’informadors al carrer que informaran del servei, així com cartells informatius i informació a les xarxes socials. Durant aquests dies hi haurà atenció presencial i telefònica a l’oficina de l’EMT.

Finalment, és necessari recordar que tant Alejandro Ramón com Giuseppe Grezzi van fer una crida a la ciutadania perquè avance les seues visites abans de l’1 de novembre i garantir un accés escalonat a tots els recintes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =