25n
25N
25N

Els metges de tota Espanya comencen aquest dimarts una vaga indefinida per a demanar una sanitat "de qualitat"

Els metges de tota Espanya comencen aquest dimarts una vaga indefinida per a demanar una sanitat "de qualitat"
27/10/2020 -

Els metges de tota Espanya, convocats pel Comité Executiu de la Confederació Estatal de Sindicats mèdics (CESM) començaran aquest dimarts 27 d’octubre una vaga indefinida per a demanar al Govern una sanitat “de qualitat”.

Es tracta d’un atur diari, que es produirà l’últim dimarts de cada mes que no siga festiu mentre no s’obtinga una resposta de l’Administració i que serà revisat pel comité de vaga, organisme encarregat de decidir si s’amplia la mobilització a noves dates.

El detonant d’aquestes aturades ha sigut l’aprovació del Reial decret llei 29/2020 aprovat fa unes setmanes, el qual, segons el parer del CESM, posa “un pegat a la nefasta política de gestió de recursos humans que s’ha fet des de les diferents administracions i que en aquest cas, a més, posa en perill tant la qualitat assistencial del Sistema Nacional de Salut en perjudici dels pacients com les condicions laborals per als professionals”.

A més, i amb la finalitat d’evitar la vaga, representants del CESM van acudir la setmana passada al Ministeri de Sanitat per a demanar una reunió amb el ministre, Salvador Illa, registrant la petició en totes les comunitats autònomes com a mostra “de bona fe”, i convidant així a “un diàleg” que evite la vaga nacional de metge.

Finalment, el CESM no ha desconvocat la convocatòria de vaga, la qual compta amb el suport del Fòrum de la Professió Mèdica, que ha arribat qualificar d'”inaudita” l’actitud del Ministeri de Sanitat, que persisteix en la seua postura de no tindre en compte les “demandes reiterades” d’una reunió que aporte propostes a la “difícil situació” a la qual s’enfronten aquests professionals sanitaris.

Així mateix, al llarg d’aquests dies la convocatòria ha sigut també secundada per col·legis de metges de les comunitats autònomes com, per exemple, de Múrcia, que entén que els motius exposats justifiquen l’atur; o de Navarra, que ha mostrat la seua “total oposició” al citat reial decret.

“Exigim la retirada immediata del Reial decret llei 29/2020 i l’inici de les negociacions que puguen solucionar la greu situació d’abandó que pateixen els professionals, que una vegada més veu com des del Ministeri de Sanitat i les diferents administracions es prenen mesures que els afecten sense tindre en compte les seues propostes de millora o els seusconeixements”, han dit des del CESM.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =