25n
25N
25N

El metge ajudant tan sols serà necessari en el 15% dels festejos taurins

La presència d’un segon metge serà necessari en poblacions de més de 5.000 habitants i en exhibicions de bous cerrils

El metge ajudant tan sols serà necessari en el 15% dels festejos taurins
16/01/2018 -

Fa uns dies, i després de la recentment aprovada Llei d’Acompanyament, la polèmica dels bous al carrer ha tornat a ressorgir. Així, mentre la líder del PPCV, Isabel Bonig, acusava el Consell de ‘posar obstacles als festejos taurins amb la presència d’un segon metge en els festejos taurins’, el síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, li recordava que ‘va ser el PP qui va sol·licitar al Consell contemplar la figura del metge ajudant, a través d’una PNL signada per Catalá i Yáñez’.

No obstant això, i després d’aquest encreuament d’acusacions, Teresa García, diputada de Compromís en Les Corts, es va reunir amb els representants de la Federació Valenciana de Festejos Taurins, amb l’objectiu de posar fi a aquesta polèmica, i arribar a un acord entre les parts afectades. En aquest sentit, ambdues parts van discutir sobre la implantació del segon metge, ‘però sense impedir el correcte desenvolupament de la festa i l’impacte econòmic que es produeix’. Un debat en el qual, tal com s’acusava el Govern, no pretenia posar fi als tradicionals bous al carrer, sinó garantir el respecte a l’animal i la seguretat del públic durant els festejos.

Per la seua banda, i amb l’objectiu de llevar ferro a la polèmica i ‘desvincular de la politització que està adquirint la modificació de la llei dels festejos taurins’, des del Consell Autonòmic dels Col·legis de Metges de la Comunitat Valenciana han assegurat que ‘les mesures que es plantegen per a augmentar la seguretat i la qualitat de l’assistència mèdica només afectaran el 15% dels festejos que es realitzen’.

I és que les mesures de seguretat variaran en funció del nombre d’habitants. D’aquesta manera, per a aquells esdeveniments taurins que es realitzen en poblacions de menys de 5.000 habitants, en el qual no participen bous cerrils, es necessitarà la presència d’un metge. No obstant això, en poblacions de més de 5.000 habitants i en exhibicions de bous cerrils serà quan siga obligatori la presència del metge ajudant. Uns casos que, d’acord amb el Consell Autonòmic dels Col·legis de Metges, ‘representen el 15% del total dels festejos’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − un =

bombers
bombers
Valencia activa