Mireia Mollà anuncia la creació de l'Oficina Valenciana de Transició Energètica i Acompanyament

L'objectiu del servei és el d'informar, formar en solucions energètiques orientades a la descarbonització i la transició a models d'autoconsum renovable

Guardar

21.04.20_Expo_CCCarme
21.04.20_Expo_CCCarme

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat la creació de l'Oficina Valenciana de Transició Energètica i Acompanyament, un "servei públic d'informació, formació i assessoria en solucions energètiques orientades a la descarbonització, l'autoconsum i la promoció de les comunitats energètiques locals".

La Secretaria d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica tutelarà aquest servei públic amb seu permanent en les instal·lacions del Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat (CEACV), a Sagunt. L'oficina, d'atenció presencial i telemàtica, prestarà a més un servei itinerant per a fer arribar la seua ajuda al conjunt dels municipis de la Comunitat Valenciana.

Mollà ha fet l'anunci aquest dimarts després de la seua visita a l'exposició 'Naturalesa Morta' en el Centre del Carme de Cultura Contemporània, una mostra que anima a revisar com ens relacionem amb el medi natural.

La consellera ha detallat que l'Oficina prioritzarà dues línies de treball centrades en la reducció i optimització de la despesa elèctrica (a través de l'anàlisi de la factura i del consum) i en la formació pràctica que guie a la ciutadania i als municipis interessats en la instal·lació renovables per a l'autoconsum i en la creació de comunitats energètiques locals.

El departament d'assistència, no obstant això, inclou ampliar les línies de treball en matèria de lluita contra la pobresa energètica, en coordinació amb els serveis socials dels municipis, i en la planificació d'actuacions orientades a l'eficiència energètica.

La secretària autonòmica d'Agricultura, Paula Tuzón, ha apel·lat a la necessitat de donar resposta al creixent interés de la ciutadania en la transició energètica i ha posat com a exemple el pla Municipis en Xarxa, impulsat per la Conselleria per a la constitució de comunitats energètiques locals, al qual ja s'han adherit més de 250 ajuntaments.

"Els canvis normatius i l'oportunitat dels fons de reconstrucció per a la descarbonització energètica justifiquen la creació d'aquesta Oficina, que ja funciona amb èxit en algunes ciutats", ha subratllat Tuzón, que el mes passat va visitar les instal·lacions de València amb el director general de Transició Ecològica, Pedro Fresco.

Seminari web

La Conselleria ha avançat a més la posada en marxa, aquesta setmana, d'una sèrie de seminaris web oberts tots els municipis de la Comunitat Valenciana sobre la implantació d'energia renovable i el seu paper en política ambiental, com a alternativa viable als combustibles fòssils i al compliment dels objectius de descarbonització econòmica en 2050. El primer d'ells serà aquest dimecres.

Arxivat a:

Destacats