El Consell de l'Horta ha fet un pas més en els seus objectius per a protegir, preservar i enaltir les 11.000 hectàrees d'horta que conformen un cinturó i pulmó verd a la comarca de l'Horta.
La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha presidit aquest dimarts les dues sessions plenàries, celebrades en la recentment rehabilitada Alqueria del Moro, amb les representants de la Diputació de València, la vicepresidenta i responsable de l'Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, i la diputada d'Assistència als municipis, Amparo Orts.
En la primera s'ha completat la configuració de l'òrgan executiu, mentre que en la segona s'ha aprovat el Pla de Desenvolupament Agrari de l'Horta per a posar en marxa les actuacions i mesures previstes per a dinamitzar aquest enclavament únic, patrimoni natural i senyal d'identitat de valencianes i valencians.
L'òrgan executiu integra a tots els agents implicats en l'àmbit de l’horta de València. Al grup institucional fundador format per Conselleria, Diputació de València i Ajuntament de València s'han sumat representants de la Conselleria amb competències al medi ambient, agricultura, patrimoni cultural, economia i ordenació del territori, així com representants dels ajuntaments que formen part del cordó de l'horta valenciana (Albuixech, Quart de Poblet i Rocafort), de les associacions agràries (AVA, COAG, La Unió i UPA) i de les entitats ecologistes i de la societat civil, representades per Acció Ecologista Agró i la plataforma Per l'Horta.
De la bateria de propostes que inclou el Pla de Desenvolupament Agrari, tres són les que el Consell de l'Horta ha definit com a prioritàries per a començar a treballar. Aquestes es fonamenten en el disseny i gestió dels bancs de terres, la seguretat del camp i dels agricultors enfront dels robatoris i la promoció dels productes de proximitat de l'horta de València.