25n
Orgull
Orgull

"M'agradaria que les rendes baixes de la Comunitat pagaren tan pocs impostos com a la Comunitat de Madrid"

Mazón advoca per “un espai de trobada comuna i de convivència” per al futur

"M'agradaria que les rendes baixes de la Comunitat pagaren tan pocs impostos com a la Comunitat de Madrid"
08/07/2021 -

El president del PPCV Carlos Mazón ha advocat en una entrevista a Es el matí de Federico en Esradio “per un espai de trobada comuna i de convivència” per al futur en la Comunitat.

El president popular ha indicat respecte a altres partits que “l’important és l’espai de trobada comuna, de convivència, i que junts puguem fer moltes coses. En la Diputació d’Alacant abaixem els impostos, fem costat als autònoms, a l’hostaleria… Treballem molt ben junts amb altres partits i el que haja de vindre en el futur, vindrà. El que cal fer és treballar de la millor manera coordinada i espere que tinguem la millor confluència possible. Hi ha assumptes fonamentals en els quals podem trobar-nos sense cap problema”.

“La llei Celáa és el que tots sabem. Fa poc eixíem al carrer des del PP recaptant signatures contra els indults i ja eixim recaptant signatures per la Llei Celáa, aqueixa que diu que els fills són del govern. Ací sembla que són d’Oltra”.

Carlos Mazón ha manifestat que “a Alacant és on més es pateix la imposició lingüística, encara que hi ha comarques castellà-parlants en les tres províncies. Aqueix equilibri del bilingüisme sempre s’havia mantingut, però Puig l’ha trencat. Fins i tot espenten al fet que pares de la Vega Baixa porten a escolaritzar als seus fills a Múrcia”.

Mazón ha afirmat que “l’últim obsequi de Puig, encara que la Conselleria la porta Compromís, és que just després dels indults als pancatalanistes, que en la Comunitat Valenciana és un tema de política local perquè té a veure amb l’anexionisme, és el cim del mediterrani solo amb Balears, pel que sembla Múrcia i Almeria no han de formar part del mediterrani, per a aprofundir a la Commonwealth. Amb això és amb el que convivim”.

El president popular ha indicat respecte a altres partits que “l’important és l’espai de trobada comuna i que junts puguem fer moltes coses. En la Diputació d’Alacant abaixem els impostos, fem costat als autònoms, a l’hostaleria… Treballem molt ben junts amb altres partits i el que haja de vindre en el futur, vindrà. El que cal fer és treballar de la millor manera coordinada i espere que tinguem la millor confluència possible. Hi ha assumptes fonamentals en els quals podem trobar-nos sense cap problema”.

“M’agradaria que a la Comunitat Valenciana les rendes baixes pagaren tan poc com en la Comunitat de Madrid. Una persona que guanya 16.000 euros anuals, a la Comunitat Valenciana paga sis punts més d’impostos que a Madrid. El PP defensa la ‘via mediterrània’, el PP valencià té el seu propi accent perquè la situació de cada terra és diferent. Ací tenim el que anomenem la via mediterrània, amb un turisme propi, un bilingüisme propi… no demanarem perdó per tindre un accent propi. Nosaltres som d’on som. Això sí, rebem encantats als madrilenys. El terme “alce feliç” és conformisme i això li ho deixe a Puig. No tenim madrileñofobia com Puig, que tampoc lluita per l’aigua, pel finançament o pels sectors productius”.

Carlos Mazón ha afirmat que “està pendent la segona reforma, la segona descentralització del municipalisme perquè assumeixen competències impròpies sense tindre els recursos corresponents. Parle d’una Espanya de baix a dalt. És el moment que les comunitats comencen a soltar llast. Si ens coordinarem amb els ajuntaments, els donarem els mitjans i els recursos. Compromís advoca per la supressió de les diputacions i la desaparició de les províncies espanyoles, però si hi ha províncies grans, fortes i potents el comú serà més important”.

El líder popular ha assenyalat a preguntes dels oïdors que “el decret de plurilingüisme que va posar en marxa CUPpromís va ser parat en els tribunals per la Diputació d’Alacant. Ja ho vam fer. Ara han posat en marxa el requisit lingüístic en l’administració. Ho suprimirem en arribar. És molt greu. Tenim una riquesa extraordinària amb el bilingüisme i el valencià no hauria de ser motiu d’enfrontament. Però amb llibertat” i ha denunciat que “Puig ha donat més de quatre milions d’euros a entitats pancatalanistes en l’últim any”.

Finalment, respecte a les pròximes eleccions autonòmiques, Mazón ha assenyalat que “governarem i a mesura que més passe al temps i més retarde Puig la convocatòria, la voluntat de canvi més s’imposa en la Comunitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =