25n
25N
25N

Els majors de Mislata celebren les seues Jornades que culminaran el Dia del Major

La clausura de l’Aula Universitària Sènior i diferents espectacles i exposicions són els actes més destacats de la setmana

Els majors de Mislata celebren les seues Jornades que culminaran el Dia del Major
23/05/2019 -

Des del passat 14 de maig, Mislata es troba immersa en la celebració de les XXXIV Jornades Sènior en les quals tots els majors del municipi participen en una completa programació d’activitats com a teatre, balls, campionats, karaoke o exposicions.

Coincidint amb la celebració d’aquestes jornades, dilluns passat es va realitzar la clausura de l’Aula Universitària Sènior, una aposta formativa que s’imparteix a Mislata des de l’any 2013 i que pretén donar resposta a la demanda formativa i cultural de les persones majors de la ciutat. Els prop del centenar d’alumnes i alumnes que assisteixen a la Fàbrica a aquestes classes van rebre el seu corresponent diploma acreditatiu després de completar un nou curs, el lliurament del qual va ser a càrrec de la regidora de Persones Majors, Pepi Luján.

Aquest projecte és un dels blocs del Programa de Formació Sènior que l’Ajuntament ofereix a les persones majors i que consta de més d’un centenar de cursos, tallers i activitats. L’Aula Sènior, en concret, ofereix formació universitària a veïns de més de 50 anys impartida per professors jubilats de la Universitat de València. I la que ha sigut la sisena edició d’aquest programa formatiu, ha estructurat el seu pla a través de xarrades i seminaris sobre tres blocs temàtics: Psicologia, Història Contemporània i Astronomia.

Quant a les activitats culturals, són múltiples les que s’estan realitzant durant tota la setmana i en les quals els majors estan participant massivament. El Teatre del Centre Cultural Carmen Alborch està sent escenari de les diferents exhibicions culturals programades realitzades pels mateixos majors, com un recital de poesia o de rondalles valencianes, playbacks o teatre. Els alumnes i alumnes dels diferents tallers artístics que ofereix l’Ajuntament de Mislata durant tot l’any, aprofiten aquestes Jornades del Major com l’oportunitat ideal per a demostrar tot el seu talent.

Ahir, a la Sala Municipal d’Exposicions, l’alcalde, Carlos Fernández Bielsa, inaugurava una exposició d’artesania que aglutinava els diferents treballs realitzats pels alumnes i alumnes dels tallers de Majors Voluntaris. Pintures, brodats, ventalls, roba i, fins i tot, elements decoratius formen aquesta exposició artesanal. A més, es va aprofitar l’acte també per a entregar els premis de la II Edició del Concurs Literari Sènior Vila de Mislata.

Les Jornades Sènior culminaran el divendres 31 de maig en la Plaça Major amb motiu del Dia del Major. En aquesta commemoració, que tindrà el seu inici a les 19.30 hores, hi haurà actuacions sobre l’escenari i posteriorment tindrà lloc el lliurament de premis, un sopar i ball.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 + huit =

museo prehistoria