Matemàtiques, valencià i castellà acumulen la majoria d'oposicions de juny de 2020

Guardar

Imatge d'arxiu d'unes oposicions
Imatge d'arxiu d'unes oposicions

Matemàtiques, Valencià i Castellà seran les especialitats que comptaran amb més places per a les oposicions docents convocades el pròxim 17 de juny de 2020.

Així ho planteja la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, que presentarà en la pròxima Taula Sectorial d'Educació un esborrany de repartiment de places per especialitats per a aquesta convocatòria d'ocupació pública.

D'aquesta manera, Matemàtiques, amb 424 places pel torn d'ingrés lliure, Llengua Castellana i Literatura amb l'oferta de 300 places i Llengua i Literatura Valenciana, amb 300 més, seran les especialitats amb més posats.

Aquesta negociació en la Taula Sectorial d'Educació de la proposta del decret que regula l'oferta d'ocupació pública de personal docent no universitari de l'any 2019, que inclou 3.575 places d'ingrés lliure en el cos de professors de Secundària i altres cossos, arriba després que el mes passat s'acordara el calendari d'oposicions, que fixa que la part A del primer examen s'executarà el dimecres 17 de juny de 2020, mentre que la part B es durà a terme l'endemà, el dijous 18. En aquesta oferta s'inclouen les 711 places convocades i no cobertes en les oposicions del juny passat.

Per cossos, el 77% de les 3.575 places del torn d'ingrés lliure són del cos de professorat d'Ensenyament Secundari. Concretament s'ofereixen 2.771 places.

Dins d'aquest cos es convoquen oposicions a 30 especialitats diferents però només cinc d'aquestes concentren més de la meitat de les places (el 54,3%). Són, per aquest ordre: Matemàtiques (424 places); Llengua Castellana i Literatura (300 places); Llengua i Literatura Valenciana (300 places); Anglès (253 places); i Geografia i Història (230 places).

A continuació hi ha cinc especialitats que convoquen cent o més places cadascuna: Física i Química (157), Informàtica (150), Biologia i Geologia (110), Orientació Educativa (110) i Educació Física (100).

Les 20 especialitats restants que convoquen places del cos del professorat d'Ensenyament Secundari, per ordre descendent de llocs oferits, són: Economia (70), Dibuix (60); Francés, Música i Tecnologia, cadascuna amb 50 places; Filosofia i Formació i Orientació Laboral (FOL), les dues amb 40 llocs; i Intervenció Sociocomunitària i Administració d'Empreses, cadascuna amb 30.

Els segueixen quatre especialitats que ofereixen 25 places cadascuna: Organització i Processos de Manteniment de Vehicles, Assessoria i Processos d'Imatge Personal, Processos de Producció Agrària, i Sistemes Electrotècnics i Automàtics.

A més, es convoquen 21 places d'Organització i Gestió Comercial. Tant per a Llatí com per a l'especialitat d'Organització i Projectes de Sistemes Energètics es convoquen 20 places, 15 per a Processos Sanitaris. Tanquen la llista dues especialitats amb 8 places cadascuna: Hostaleria i Turisme, i Processos i Mitjans de comunicació.

L'oferta es dissenya a partir de les jubilacions i tenint en compte les necessitats de planificació educativa. Així, Matemàtiques, Valencià i Castellà tornen a ser de nou les especialitats més nombroses com en les oposicions de l'estiu passat.

Això s'explica "no sols per la voluntat d'estabilitzar les vacants creades en el sistema sinó també perquè aquestes especialitats van ser les que van quedar amb més places no cobertes en l'última convocatòria i que ara s'acumulen a l'oferta prevista per a juny de 2020", assenyala el departament que dirigeix Vicent Marzà en un comunicat.

Al cos de professorat tècnic d'FP es convoquen pel torn lliure 583 places de 18 especialitats. Les més nombroses són Sistemes d'Aplicacions Informàtiques amb 69 llocs; Operacions i Equips de Producció Agrària (50 places); i Mecanització i Manteniment de Màquines (48 vacants).

Les altres 15 especialitats que convoquen places de professorat tècnic d'FP, per ordre descendent de llocs oferits, són: Processos de Gestió Administrativa (45), Instal·lacions Electrotècniques (40), Serveis a la Comunitat (40), Procediments Sanitaris i Assistencials (35), Cuina i Pastisseria (34), Processos Comercials (34), Manteniment de Vehicles (32), Perruqueria (31), Equips Electrònics (25), Serveis de Restauració (21), Tècniques i Procediments d'Imatge i So (20), Estètica (17), Instal·lació i Manteniments d'Equips Tèrmics i de Fluids (17), Patronatge i Confecció (15), i Laboratori (10).

El cos de professorat d'Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) està present en la convocatòria amb 60 places d'ingrés lliure, 50 d'Anglès i 10 de Valencià.

Es llancen també al concurs oposició 33 places de sis especialitats del cos de catedràtics de Música i Arts Escèniques. Més de la meitat d'elles són de Repertori amb Piano per a Instruments (13) i de Composició i Repertori amb Piano per a Veu, cadascuna d'aquestes dues últimes especialitats amb sis places.

També es convoquen tres càtedres tant per a l'especialitat de Dansa Clàssica com per a la de Dansa Contemporània, al costat d'altres dues més de Ciències de la Salut Aplicades a la Dansa.

En el cos de professorat de Música i Arts Escèniques es convoquen 41 places de cinc especialitats, més de la meitat d'elles de Piano (22). La resta són: 7 de Llenguatge Musical, 5 de Guitarra, 5 de Dansa Espanyola i 2 de Dansa Clàssica.

En el cos de professorat d'Arts Plàstiques i Disseny s'han assignat 87 places repartides en 12 especialitats. Les tres amb més posats són Dibuix Artístic i Color (13), Disseny Gràfic (13) i Disseny d'Interiors (10).

Les altres 9 especialitats d'aquest últim cos que ofereixen places són per ordre descendent en nombre de llocs: 9 d'Organització Industrial i Legislació, 7 de Fotografia, 7 de Mitjans Informàtics, 6 de Ceràmica, 6 de Mitjans Audiovisuals, 5 de Materials i Tecnologia: Ceràmica i Vidre, 5 de Disseny de Moda, 4 de Materials i Tecnologia: Disseny, i 2 de Disseny i Producte.

Destacats