25n
25N
25N

L'escorxador ecològic de Mercavalència aposta per la seguretat i la qualitat alimentària

L'escorxador ecològic de Mercavalència aposta per la seguretat i la qualitat alimentària
17/04/2018 -

El regidor de Comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana, ha presentat aquest matí l’acord per a la realització de pràctiques del Màster Universitari en Qualitat i Seguretat Alimentària de la Universitat de València (UV) en les instal·lacions de l’escorxador ecològic de Mercavalència.

“Des de Mercavalència sabem de la importància socioeconòmica del sector alimentari, a més dels grans canvis esdevinguts en el camp de l’alimentació pel que fa a pautes dietètiques, nous aliments, interés creixent per determinats nutrients, noves tecnologies de processament, nous materials d’envasament i biotecnologia alimentària, i que açò requereix professionals i investigadors altament qualificats en aquestes activitats. Per això, obrim les portes a l’alumnat de la UV al nostre escorxador: volem aportar formació en un entorn real perquè els nostres joves puguen enfrontar-se a un lloc de treball i, alhora, estar al dia de les últimes metodologies que s’ensenyen a la universitat”, ha dit Galiana.

Des de Mercavalència s’és conscient que els consumidors demanen cada vegada més aliments saludables i segurs, amb millors propietats nutritives i sensorials. Aquest és un dels motius pels quals s’ha considerat obrir les portes de l’escorxador públic de València al màster de la UV, ja que es poden crear sinergies per cobrir aquestes necessitats i preparar especialistes que sàpiguen afrontar els reptes que la indústria d’aquest sector planteja.

Cal recordar que Mercavalència va rebre en novembre de 2015 el certificat d’escorxador ecològic després que les seues instal·lacions càrnies estigueren condicionades per al sacrifici d’animals procedents d’explotacions de ramaderia ecològica, que fins ara havien d’anar a instal·lacions de fora de la Comunitat Valenciana.

“Des de l’Ajuntament de València pensem que calen eines com aquesta per a poder posar en marxa la producció ecològica d’aliments, i ens trobàvem que un dels aspectes que més retardava i que més encaria el procés de producció de la carn, era no disposar de cap escorxador ecològic en tota la Comunitat Valenciana. Per això tots aquests passos són molt importants”, ha conclòs el regidor Galiana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud
diputacion covid19