caixa popular

Massamagrell, Museros i Rafelbunyol s'uneixen per a millorar els serveis i les infraestructures dels seus municipis

Aquests tres municipis sol·licitaran un total de deu milions d’euros en els projectes d’EDUSI

Massamagrell, Museros i Rafelbunyol s'uneixen per a millorar els serveis i les infraestructures dels seus municipis
01/12/2017 -

Massamagrell, Rafelbunyol i Museros s’han unit com una mateixa àrea funcional per a presentar-se als projectes d’Estratègia i Desenvolupament Urbà i Sostenible (EDUSI), amb l’objectiu d’aconseguir els fons suficients per a invertir-los en els respectius municipis i, d’aquesta manera, millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Així, aquest matí, s’ha presentat el projecte que ja han enviat aquests tres municipis. En aquest sentit, Paco Gómez, Regidor de Projectes Europeus de l’Ajuntament de Massamagrell, ha compartit l’origen d’aquesta col·laboració. ‘Per a poder presentar la nostra proposta necessitàvem comptar tant amb Rafelbunyol, com amb Museros, i crear una àrea funcional de 30.733 habitants. I és que l’EDUSI és una gran font de finançament per a poder tirar endavant els nostres projectes, amb els quals pretenem millorar la vida dels veïns. D’aquesta manera, Massamagrell s’encarregarà de la logística del projecte i distribució dels fons. Així, dels deu milions d’euros que hem sol·licitat, el 40% anirà per a Massamagrell, un 30% per a Rafelbunyol i un altre 30% per a Museros‘.

Així mateix, ha destacat que ‘l’estratègia presentada ha format part d’un procés de participació ciutadana, en el qual els veïns han pogut informar de les necessitats i els punts febles que troben en els diferents municipis. És un projecte en el qual hem treballat molt, i esperem que siga acceptat’.

Per la seua banda, l’Alcaldessa de Museros, Cristina Civera, ha explicat que ‘Museros té manques que limiten la qualitat de vida dels veïns, que tenen molt a veure amb la política tan nefasta dels últims 20 anys, que ens han deixat unes infraestructures molt deteriorades’. D’aquesta manera, i d’acord al pla que han presentat, Museros invertiria 250.000 euros en mobilitat i medi ambient per a la creació del carril bici Emperador i portar l’eficiència energètica en els edificis, 250.000 euros en la conversió de Museros en una smart city, 200.000 euros en l’adequació de les instal·lacions per a la creació d’un centre ocupacional i, finalment, un total de 2.300.000 euros en realitzar actuacions de sanejament en el municipi.

Quant a les inversions que es realitzaran a Massamagrell, l’Alcalde de la localitat, Pep Galarza, ha detallat que ‘es destinaran 300.000 euros en la modernització de l’administració, concretament, en la renovació dels equips informàtics, la implantació d’una Targeta Ciutadana, que conjuminarà tots els serveis administratius, com traure un llibre de la Biblioteca, l’accés a la piscina, la retirada de medicaments, etc. en una mateixa targeta, o la incorporació d’un sistema intel·ligent. Quant a l’objectiu de mobilitat i medi ambient, Massamagrell invertirà 1.200.000 euros en l’eliminació de barreres arquitectòniques, la millora d’eficiència energètica en edificis i enllumenat, així com la millora de la carretera que connecta el nostre municipi amb Rafelbunyol. Finalment, emprarem 500.000 euros en la rehabilitació integral de l’Escorxador i dos milions d’euros en la regeneració del barri de la Magdalena, especialment en carrers i voreres, i la Zona Oci’.

Finalment, l’Alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha assegurat que ‘aquests tres Ajuntaments hem tingut com a objectiu acostar Brussel·les als nostres municipis. Reclamem que aquesta tercera convocatòria de l’EDUSI es destine als xicotets municipis, ja que trobem més dificultats a l’hora d’accedir a les ajudes europees. Aquest projecte ha sigut una oportunitat per a analitzar la situació dels municipis, i l’EDUSI juga un paper fonamental per a resoldre tots aquests problemes que requereixen una inversió d’una envergadura important’. Així, Rafelbunyol destinarà 250.000 euros del pressupost a ‘convertir el nostre municipi en una smart city’, a través d’un programa de gestió de les instal·lacions, la implantació de la Targeta Ciutadana o wifi en zones públiques, 750.000 euros a plans d’eficiència energètica ‘amb els quals ens estalviarem fins a un 60% de la factura de la llum’ i la construcció d’un carril bici, ‘ja que som els únics que no estem connectats amb els carrils bici de la Generalitat’. Finalment, Rafelbunyol destinaria 1.500.000 euros en la millora dels barris més desfavorits, la millora dels accessos viaris o el foment del comerç local amb la millora del polígon industrial.

Aquest programa es va presentar dilluns passat, i no es coneixerà el veredicte fins al mes d’abril. Així i tot, els alcaldes dels tres municipis han volgut deixar molt clar que encara que no els aproven aquest projecte, continuaran treballant en les mesures especificades anteriorment, encara que, això sí, amb uns terminis més dilatats en el temps.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 1 =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris