25n
25N
25N

L'EMT obri les portes als animals de companyia

Els amos de les mascotes hauran de sol·licitar la targeta EMT Mascota

L'EMT obri les portes als animals de companyia
19/10/2018 -

L’EMT ha fet un pas més cap a la modernització d’un servei que ha experimentat, en els últims anys, un augment del nombre d’usuaris, però també d’una millora important quant a freqüències i recorregut. El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la regidora de Benestar Animal, Gloria Tello, han presentat l’esborrany del nou reglament de l’EMT, en el qual s’inclou l’accés d’animals de companyia als autobusos urbans.

Així, una vegada s’aprove el nou reglament, les mascotes podran pujar amb els seus amos als autobusos de l’EMT, encara que, això sí, dins d’un transportin de 45x35x25 centímetres, que s’haurà de situar sobre la falda o als peus de la persona responsable de l’animal. Per descomptat, a més dels requisits sanitaris i d’higiene que haurà de presentar els animals de companyia, seguirà estant prohibit pujar animals exòtics, verinosos o potencialment perillosos.

“És una mesura que tenen ja vigent en nombroses ciutats europees, i que suposa posar al mateix nivell els drets de les persones que no tenen mascotes i els de les quals sí que tenen”, ha explicat Tello. No obstant això, i per a no alterar el normal funcionament del servei amb aquesta nova normativa, en cas que algun passatger manifestara molèsties o incompatibilitat, la persona responsable de l’animal tindrà l’obligació de canviar-se de lloc en el vehicle.

Així mateix, i perquè l’animal de companyia en qüestió puga accedir als autobusos de l’EMT, s’ha creat la targeta EMT Mascota, un títol gratuït- tan sols caldrà abonar els cinc euros d’emissió de la targeta- i personalitzat, que hauran de sol·licitar els amos de les mascotes en el Servei d’Atenció al Client, aportant una fotografia de l’animal i la cartilla sanitària amb el calendari de vacunacions en vigor. La targeta tindrà una vigència de dos anys, renovables. Aquesta nova eina ve a complementar la regulació que ja existia sobre la presència en els busos de gossos-guia i d’animals terapèutics, que tenen un règim especial i diferent.

tarjeta-mascota-emt

Abans de proposar aquesta mesura, el Servei Municipal de Benestar Animal ha realitzat un estudi sobre la normativa vigent en 18 ciutats europees, com Londres, París, Roma, Amsterdam, Madrid, Sevilla, Saragossa o Barcelona. Arranca ara la fase de tramitació de cara a la seua aprovació definitiva, moment en el qual es donarà llum verda a l’accés d’animals de companyia en els autobusos urbans de l’EMT.

Altres novetats

El nou reglament inclou, a més, altres novetats sobre la prestació del servei i l’organització de la mobilitat urbana municipal. Entre elles, la possibilitat que els vehicles realitzen parades fora de les marquesines, per raons de seguretat o en horari nocturn; que les persones invidents o amb mobilitat reduïda no tinguen l’obligació de sol·licitar parada, sinó que serà el mateix conductor qui pare l’autobús; o l’obertura de l’accés a tot tipus de vehicle de mobilitat personal i a carrets dobles de bebé.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

caixaontinyent
ruta massamagrell