25n
25N
25N

Un 48% més de zona per als vianants amb l'actuació prevista en av. de l'Oest, Sant Agustí i Sant Vicent

Encara no hi ha termini previst per a l’execució, però Mobilitat ja ha enviat la planta viària al servei d’Obres i Infraestructures

Un 48% més de zona per als vianants amb l'actuació prevista en av. de l'Oest, Sant Agustí i Sant Vicent
16/01/2020 -

El regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha presentat, aquest matí, la planta viària de l’actuació que es durà a terme en el tram comprés entre la plaça de Bruges i la plaça Sant Agustí, passant per l’avinguda de l’Oest i el carrer Sant Vicent. Un projecte de recuperació de l’espai públic, que “incrementarà en un 48% la zona per als vianants, millorant l’accessibilitat de la zona”.

D’aquesta manera, tal com han detallat des de l’àrea de Mobilitat, l’actuació a l’avinguda de l’Oest permetrà guanyar espai per als vianants i millorar la imatge d’un dels principals eixos comercials del centre de la ciutat, mitjançant l’ampliació de totes dues voreres i la plantació d’arbratge. Quant a la circulació, des de la plaça de Bruges fins al carrer Quevedo, es mantindran els tres carrils existents – dos cap al Mercat Central i un cap a la plaça de Sant Agustí -, a partir d’eixe punt, els carrils es reduiran a un per sentit. I és que els vehicles que circulen des de la plaça de Bruges ja no podran creuar el centre, sinó que hauran de desviar-se pel carrer Quevedo.

Quant als serveis actuals, Grezzi ha assegurat que “es mantindran”. De fet, es garanteix un carril específic per al pas dels autobusos, així com 450 metres quadrats de bandes funcionals reservades per a càrrega i descàrrega, aparcabicis o mobilitat reduïda. Així mateix, el carrer Osca es convertirà en zona de vianants quasi íntegrament, ja que només es mantindrà un carril per a garantir l’eixida dels aparcaments públics.

grezzi

Un altre canvi important es donarà a la plaça Sant Agustí, on es guanyarà un important espai per als vianants en tots dos costats, però sobretot en la zona més pròxima a l’església. Els autobusos ja no circularan per la plaça, ja que es traslladarà al bescanviador de l’EMT que ja s’està construint al carrer Xàtiva. Així mateix, ha apuntat Grezzi, “es milloraran els passos de vianants perquè siguen més directes i intuïtius”.

Finalment, al carrer Sant Vicent, l’actuació blana que es va dur a terme per a guanyar més espai per al vianant completarà la seua reurbanització. A més, es duplicarà l’ample de la vorera de la zona sud, i es mantindran els dos carrils de circulació, més el carril de l’EMT – Taxi i el carril bici, que connectarà amb el previst en plaça Espanya.

En definitiva, es tracta d’una actuació que guanyarà més espai per al vianant, d’acord amb el model de ciutat que s’està construint des de l’Ajuntament de València. Així, amb aquesta actuació, que encara no té termini d’execució, “es passarà de 9.097 m² de zona per als vianants a 13.459 m²“.

Finalment, preguntat pels periodistes, Grezzi ha puntualitzat que, a la plaça Sant Agustí, “l’espai públic recuperat no es destinarà per a ampliar terrasses“, sinó per a la comoditat del vianant en els seus desplaçaments pel centre de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × un =