caixa popular

Més protecció de l'Horta

El Botànic inclou noves mesures de preservació de l’Horta a un pas per a la seua aprovació en el ple de les Corts

Més protecció de l'Horta
06/02/2018 -

La nova Llei de l’Horta fa un pas més per a la seua aprovació després de superar la fase del debat en comissió. En ella, els partits del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- han reforçat la norma amb més mesures per a protegir el paratge de l’horta periurbana de València. Una de les esmenes aprovades blinda l’horta més propera al mar, impedint que les possibles noves dotacions o usos terciaris puguen suposar una “disminució significativa de l’horta cultivable” o desincentivar l’activitat agrària.

Així doncs, s’han inclòs en el projecte de Llei de l’Horta quasi la totalitat d’esmenes presentades pels grups parlamentaris del Botànic. Sorprén, tanmateix, que Podem haja rebutjat una proposta de Compromís i PSPV en la qual demanaven impedir que sòls protegits s’inclogueren en processos d’urbanització. De Ciudadanos, solament dues esmenes han sigut aprovades, i del Partit Popular, cap.

A més, es permetran els usos terciaris, com per exemple l’hostaleria, en espais molt concrets. Hui s’ha acordat que “preferentment” aquests usos s’implantaran en “sòl urbà o urbanitzable”, evitant així que es prevalguen espais d’ús agrícola. I d’altra banda, si abans la norma permetia a Conselleria instar als ajuntaments a modificar els límits territorials dels municipis per a “ordenar i gestionar de manera racional” el creixement urbanístic, ara aquest precepte desapareix, a proposta de Podem.

“Cap acció durant 20 anys”

Luis Santamaria (PP)

El diputat del Partit Popular, Luis Santamaría, ha centrat la seua crítica en la idea que la norma s’ha fet “excloent als agricultors i a la Conselleria d’Agricultura” i ha arribat a titllar algunes de les mesures de la norma d'”estalinistes”. I similar camí ha seguit Ciudadanos. La seua diputada Maria José García ha recalcat el “caràcter coercitiu” de molts dels preceptes i ha qüestionat que les mesures vagen a comptar amb pressupost després de l’aprovació de la Llei.

Rafa Briet (PSPV)

En el Botànic es defensen. El diputat del PSPV, Rafa Briet, ha posat en relleu que moltes de les terres que es troben sense conrear pertanyen a “bancs i immobiliàries” i ha assegurat que amb aquesta Llei es busca una “Horta viva”. A més, ha carregat contra el Partit Popular per “buscar enfrontament” després de no haver dut a terme “cap acció durant 20 anys” i contra Ciudadanos per “seguir els seus passos”.

En Compromís, Graciela Ferrer ha assenyalat que es tracta d'”un marc molt similar al que està aprovat a Castella-la Manxa des de 2014″, engegat pel Partit Popular. “No s’està excloent a ningú, tot el contrari”, ha remarcat després d’apuntar que la norma farà que “els joves que cerquen terres on construir el seu futur, puguen trobar-les”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018