25n
25N
25N

Més aules experimentals de 2 anys en els col·legis públics

L’escolarització de l’alumnat en aquestes aules serà completament gratuïta

Més aules experimentals de 2 anys en els col·legis públics
03/01/2018 -

Ja anunciàvem que en el 2018, l’educació a la Comunitat Valenciana anava a experimentar canvis en el model d’ensenyament, referent a la distribució del currículum d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, amb el nou decret que, el pròxim 9 de gener, la Conselleria d’Educació portarà a la Taula Sectorial per a la seua negociació i, naturalment, la seua aplicació en el curs escolar 2018-2019. Unes modificacions en les quals s’augmentaven les competències orals en anglés o s’implantaven hores d’especialització de diferents matèries.

No obstant això, també s’ha anunciat que, per al pròxim curs escolar, s’augmentarà el nombre d’aules experimentals de 2 anys en col·legis públics. Així, s’afegiran 35 aules més, arribant a un total de 135 a la Comunitat Valenciana. Una escolarització de l’alumnat de 2 a 3 anys que serà gratuïta, i el finançament de la qual s’inclourà en el bo infantil, que també s’augmentarà la partida destinada fins als 42 milions d’euros.

D’aquesta manera, serà la Conselleria d’Educació la que es faça càrrec que totes les escoles infantils municipals, de gestió directa o indirecta, compten amb una aula per a alumnat de 2 anys, completament gratuïta, a més d’instar als diferents ajuntaments al fet que concentren les ajudes en el tram de 0 a 2 anys. Així mateix, i per a triar on se situaran aquestes aules experimentals es realitzarà una anàlisi del cens de població escolar dels municipis, però tenint en compte, a més, l’oferta pública i privada que existeix de les anomenades ‘escoletes’.

De moment, els estudis demostren que el 87% dels usuaris de les aules de 2 anys en col·legis públics, abans estaven en les seues cases. Aquest servei el que permet és que les famílies que fins ara no li’l podien permetre, per falta de recursos econòmics, puguen escolaritzar als seus fills de 2 anys, sense cap tipus de cost. Un servei que ha tingut un gran acolliment i que, en el pròxim curs, augmentarà la seua oferta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − 2 =

bombers
bombers