25n
25N
25N

Més de 50 valencians amb discapacitat visual voten amb el 'kit' de vot accessible

Jesús Hellín / EP

Més de 50 valencians amb discapacitat visual voten amb el 'kit' de vot accessible
10/11/2019 -

Un total de 884 persones amb discapacitat visual, 57 de la província de València, han sol·licitat el ‘kit’ de vot accessible per a aquestes eleccions generals del diumenge 10 de novembre, una eina que conté paperetes i sobres electorals estàndard acompanyats de documentació complementària en Braille.

Es tracta d’una mena de vot accessible que, de moment, s’utilitza en les eleccions generals, europees i autonòmiques. No obstant això, en els comicis municipals encara no està disponible, segons expliquen fonts de l’ONCE, perquè es compliquen els temps i per la multiplicació de llistes electorals.

Segons dades del Ministeri de l’Interior als quals ha tingut accés Europa Press, per a aquestes eleccions generals s’han sol·licitat un total de 884 ‘kits’ en tota Espanya, enfront dels 895 vots en Braille que es van demanar en les del 28 d’abril.

La província que major nombre de sol·licituds ha tramitat és Madrid amb 171 peticions en aquests comicis, seguida de Barcelona amb 136; la Corunya (59) i València (57). En canvi, a la ciutat autònoma de Ceuta i a la província de Palència no s’ha registrat cap sol·licitud.

El ‘kit’ cal demanar-lo amb antelació i consisteix en una caixa que conté les paperetes de tots els partits polítics que es presenten a les eleccions, al costat de la documentació complementària en Braille.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − quatre =

art en blanc