25n
25N
25N

Marzà respon a Cantó: "Quan acuseu la comunitat educativa sempre ens trobareu enfront"

Marzà contesta als atacs de Cantó, que acusa els centres escolars d’adoctrinament

I.CABALLER/CORTS VALENCIANES

Marzà respon a Cantó: "Quan acuseu la comunitat educativa sempre ens trobareu enfront"
07/02/2019 -

El candidat a presidir la Generalitat Valenciana per Ciutadans, Toni Cantó, torna a ballar-la, aquesta vegada, denunciat un suposat adoctrinament a les aules dels centres escolars de la Comunitat Valenciana, a través de dos llibres de text de Llengua i Literatura Valenciana per a primer de Batxillerat que, segons reflecteix un informe realitzat per filòlegs, hi hauria una modificació de la història de la Comunitat Valenciana.

“Compromís està fent amb l’educació dels xiquets valencians el mateix que els nacionalistes a Balears i Catalunya durant els últims anys”. Amb aquestes paraules, el diputat de Ciutadans s’expressava davant les portes de la Conselleria d’Educació a les quals, al costat de la diputada autonòmica Merche Ventura, s’havia desplaçat amb l’objectiu de presentar eixe informe “elaborat per filòlegs independents perquè el senyor Marzà prenga cartes en l’assumpte”, així com reclamar, al conseller d’Educació Vicent Marzà, el projecte lingüístic de 204 centres escolars i les actes dels consells escolars en els quals van ser aprovats.

I és que Cantó segueix obstinat a continuar difonent discursos que contínuament giren entorn de l’adoctrinament i l’educació polititzada, així com a eixa suposada marginació del castellà a les aules. D’aquesta manera, el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en declaracions als mitjans, ha sigut contundent en subratllar que “no existeixen llibres de text oficials, són els que cada claustre decideix sense haver-hi cap mena d’autorització per part de l’administració”. De fet, ha apuntat que aquest procediment està basat “en una normativa estatal que va introduir el Govern del PP en 2002, la Llei de Qualitat de l’Educació, que marca que les editorials han de complir amb el currículum escolar, i el professorat de cada centre tria el que considera”.

Així mateix, ha afegit que “això de l’adoctrinament és una cantarella. Són polèmiques inventades. Hi ha gent que està treballant en política educativa per a intentar resoldre els problemes reals, i hi ha uns altres que sembla que els agrada més el circ o un altre tipus d’històries i no realment resoldre els problemes dels valencians”.

Per part seua, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, tampoc ha tardat a contestar i, a través del seu compte de Twitter, ha enviat un missatge directe al diputat de Ciutadans, desmuntant la teoria de la conspiració que, per tots els mitjans, intenta difondre Cantó. En aquest sentit, Marzà ha explicat que “els projectes lingüístics són públics, estan penjats en cada centre educatiu i es poden consultar en la pàgina de la Conselleria. I, com veus, no és cert que no es puga estudiar en castellà. Sembla que saps molt d’informàtica per a cobrar del Govern del PP del teu estimat Camps, però et costa trobar, en una web, informació pública”.

Així mateix, Marzà especifica que, com a marca la llei, “els projectes lingüístics, per primera vegada, es voten pel Consell escolar, no s’imposen. Imagine que com no us va agradar que el 95% dels centres aprovaren el seu projecte lingüístic per majoria de ⅔ o superior, ara necessiteu crear conflicte per a guanyar vots”.

ley-educacion

Finalment, ha respost a les acusacions tant de Toni Cantó, com de la diputada Merche Ventura, que ho acusaven de no voler ensenyar les actes. “La teua companya Merche Ventura ha pogut consultar hui les actes. Actes que contenen informació privada de persones i, per això, la taula de les Corts, seguint el reglament, les ha declarades de caràcter no públic”. Un reglament que, de fet, va ser signat pel representant de Ciutadans en la taula de les Corts.

“Primer heu acusat el professorat d’adoctrinament, ara sembla que voleu perseguir a les famílies i les seues opinions. Necessiteu conflicte i us dóna igual arrasar amb tot pels vots. No us ho permetrem: quan acuseu la comunitat educativa sempre ens trobareu enfront. Volem que tota la ciutadania valenciana domine valencià, castellà i anglés. Les llengües no són armes de destrucció, són ponts de comunicació. Si en algun moment vols deixar de crear incendis i rescatar fantasmes, si vols parlar de model educatiu o de renovació pedagògica, i tens alguna proposta, estaré encantat d’escoltar-te”, ha conclòs Marzà.

https://twitter.com/VicentMarza/status/1093148915560521728

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

25n horta sud