25n
25N
25N

El conseller Marzà i les federacions esportives avaluen la primera edició del programa Esport en l'Escola

L’objectiu és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i divulgació de diverses modalitats esportives en l’àmbit escolar

El conseller Marzà i les federacions esportives avaluen la primera edició del programa Esport en l'Escola
14/02/2017 -

La Conselleria d’Educació, Investigació Cultura i Esport ha realitzat una sessió d’avaluació del programa Esport a l’Escola que s’ha dut a terme a la tardor de 2016, en la qual han participat el conseller Vicent Marzà i el director general d’Esport, Josep Miquel Moya. En aquesta sessió s’ha convocat les 12 federacions esportives participants a fi d’avaluar el desenvolupament del programa i analitzar les propostes per a una nova edició al 2017.

L’objectiu d’Esport a l’Escola és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i la divulgació de diverses modalitats esportives en l’àmbit escolar. És la primera vegada que es du a terme un programa d’aquestes característiques i està previst que s’amplien a altres disciplines esportives en la propera convocatòria.

S’ha augmentat el pressupost destinat a esport en un 30,8% per a 2017, i en un 10% el destinat a aquest programa en concret, passant dels 150.000 euros de l’any 2016 als 165.000 euros del 2017.

Des de la conselleria es promou el coneixement de modalitats esportives que fins ara no es practicaven habitualment en l’àmbit escolar, com són atletisme, handbol, bàdminton, beisbol, hoquei, judo, orientació, pàdel, rugbi, voleibol i esports adaptats a les escoles.

Segons el conseller Marzà, “aquest nou programa és una mostra més de la nostra voluntat per conjugar esport i educació, que junts formen una combinació perfecta. A més, volem donar a conéixer entre l’alumnat pràctiques esportives que en molts casos no solen ser comunes, però que amb el seu coneixement fomentem els grans valors que l’esport aporta a l’educació. El nostre compromís amb l’esport és clar i prova d’això és l’augment del pressupost destinat a aquest programa i a l’esport en general”.

Per la seua part, el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha declarat que “bona part de les nostres polítiques esportives estan enfocades a desenvolupar projectes integrats al sistema educatiu valencià. Busquem una major col·laboració amb les federacions esportives i els clubs esportius valencians, per tal d’aconseguir que l’escola siga pedrera de ciutadans i ciutadanes que practiquen l’esport al llarg de la seua vida i apliquen els valors esportius en el seu dia a dia. I a la seua vegada, entenem l’esport com a eina de potenciació de valors educatius».

En el programa Esport a l’Escola, les escoles escullen les modalitats esportives que volen incorporar a les classes d’Educació Física, mentre que als docents se’ls faciliten unitats didàctiques dels esports que han triat. Així mateix, les sessions a les classes d’Educació Física es realitzen amb un tècnic esportiu i un esportista d’elit de la modalitat esportiva corresponent, a través d’unitats didàctiques amb sessions teoricopràctiques.

Cada federació esportiva ha desenvolupat, en el primer trimestre del curs escolar 2016-2017, el programa Esport a l’Escola en la seua modalitat, en un màxim de 55 unitats didàctiques de 6 sessions. Aquest programa ha estat dirigit a alumnes que cursen 5é o 6é d’Educació Primària.

La primera edició del programa s’ha oferit a les escoles que figuren com a Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (CEPAFE). Un total de 84 centres CEPAFE han participat a l’edició de la tardor 2016, 29 a les comarques d’Alacant, 11 a les comarques de Castelló i 44 a les comarques de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 1 =