25n
25N
25N

Marzà presenta en Castelló l'Escola Canta i l'Escola Fa Ràdio, dos projectes d'innovació i renovació pedagògica als centres educatius

Marzà presenta en Castelló l'Escola Canta i l'Escola Fa Ràdio, dos projectes d'innovació i renovació pedagògica als centres educatius
18/12/2017 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, el regidor d’Educació i Esports, Enric Porcar, i el president de la Fundació Soler i Godes, Natxo Badenes, han presentat dos nous projectes dirigits als escolars castellonencs: L’Escola Fa Ràdio i L’Escola Canta.

Es tracta de dues campanyes per donar suport als programes neurolingüístics dels centres educatius de la ciutat de Castelló, i tots aquells que vulguen participar es podran inscriure fins al 25 de gener de 2018.

Així, el regidor d’Educació ha explicat que el primer projecte, l’Escola Fa Ràdio, persegueix els objectius de “potenciar l’ús del valencià entre l’alumnat a nivell oral i escrit en l’àmbit dels mitjans de comunicació, facilitar la creació de situacions comunicatives reals que activen l’ús i la creativitat i familiaritzar l’alumnat amb les modalitats dels programes radiofònics”.

Els docents prepararan amb els seus alumnes un programa de ràdio que enregistraran amb l’ajuda d’un tècnic de so professional i finalment el programa s’emetrà a través d’una emissora de ràdio. A l’Escola Fa Ràdio poden participar l’alumnat de primària, de secundària, de formació professional i de formació de persones adultes de tots els centres educatius de Castelló.

L’altre projecte, l’Escola Canta, “pretén apropar la música a totes les escoles de Castelló a partir de formacions de corals a través de la implicació del professorat de música i amb l’objectiu que l’alumnat puga tindre l’experiència de pujar a un escenari a cantar”, segons ha manifestat el regidor Porcar.

L’edil ha expressat que “la idea és que es faça en valencià, però també en les diverses llengües que estan presents a la ciutat i que s’utilitze la música com un element vertebrador a les escoles”. Aquestes formacions, d’entre 12 i 85 alumnes, realitzaran una audició pública i “al final el que volem és que hi haja una actuació conjunta on tots els xiquets puguen cantar una cançó acompanyats de la Banda Municipal de Castelló”.

Per la seua banda, Vicent Marzà ha destacat que “es tracta d’un projecte que entronca en allò que volem que siguen experiències innovadores i renovadores a les escoles de tot el territori valencià”.

Així mateix, Marzá ha volgut remarcar “la necessitat del servei d’educació plurilingüe que acompanye als nostres mestres i professors i que ajude fer a que aquestes experiències innovadores servisquen per a aprendre millor totes les llengües que tenim en el sistema valencià, partint del valencià i obrint-nos per aplicar totes aquestes experiències a l’aprenentatge de la resta de llengües”.

A més, ha afegit que “no sols servirà per a treballar aprenentatges específics de la llengua, sinó també per treballar tot allò que s’aprén en la creació d’un programa de ràdio i en la participació de forma cooperativa en l’elaboració de cançons”.

Aquests projectes van més enllà i és que la Fundació Soler i Godes farà possible que es puga gravar un CD de les diferents cançons que treballen les escoles a l’Escola Canta. El seu president, Natxo Badenes, ha expressat que “es tracta d’un projecte que encaixa plenament en la innovació i renovació educativa i en allò de treballar conjuntament, i per tant no sols donarem suport per gravar el CD sinó també en una guia educativa per arredonir el projecte”.

La Regidoria d’Educació emmarca els projectes dins el concepte de Castelló Ciutat Educadora, que “fa que aquestes iniciatives que obrin l’escola a altres experiències i no es queden tancades a la pròpia aula convertisquen Castelló en un referent de la renovació i innovació pedagògica al País Valencià”, tal com ha manifestat Marzà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 2 =

bombers
CCCC
bombers