caixa popular

Marzà presenta el Bus de la Llengua

Recorrerà la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de “millorar l’ús social” del valencià

Marzà presenta el Bus de la Llengua
09/03/2018 -

Ja està ací el Bus de la Llengua. El conseller d’Educació Vicent Marzá l’ha presentat aquest matí juntament amb el director general de Política Lingüística Ruben Trenzano. És un instrument més dins de la macrocampanya ‘Sempre teua. La teua llengua’ que té com a principal objectiu “millorar l’ús social del valencià” en la societat valenciana.

A què es dedicarà el Bus de la Llengua? La seua missió és predicar “poble per poble i ciutat per ciutat” amb la política lingüística del Consell, apostant per la cohesió social i la diversitat lingüística en el nostre territori. El públic principal són els més xicotets i els mètodes són lúdics i festius. Es tracta de tallers educatius, i activitats interactives. Però també es dirigirà a assistents adults, especialment quan s’emplace en centres comercials.

Així doncs, hui mateix l’autobús viatjarà a les festes de la Magdalena de Castelló i iniciarà així un itinerari que ja té tancats un centenar de localitzacions fins a 2019, 77 estan previstos per a enguany, i la resta per al pròxim. Es donarà cita en les Falles de València la setmana vinent, així com al juny visitarà les Fogueres d’Alacant i a l’agost, el Misteri d’Elx.

El conseller ha explicat que “el Bus de la llengua permet que les entitats i ajuntaments de cada localitat puguen participar activament en la promoció de la nostra llengua, partint de la realitat sociolingüística de cada un dels territoris”. També ha afegit que “el Bus de la llengua construirà ponts entre les diverses localitats i connectarà els valencians i valencianes de totes les comarques”.

Per la seua banda, Rubén Trenzano ha agraït “la disposició dels ajuntaments a participar en aquesta campanya mitjançant el Bus de la llengua i els convidem que puguen fer activitats pròpies i locals, i que puguen utilitzar l’autobús com una plataforma per tal de fer arribar bones pràctiques del valencià a la seua població”.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 9 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris