caixa popular

Marzà: "No és una sentència ferma i anem a presentar recurs"

Marzà: "No és una sentència ferma i anem a presentar recurs"
24/05/2017 -

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha suspés de forma cautelar el decret del plurilingüisme en ensenyament no universitari. Aquesta decisió l’ha pres després de la suspensió que va sol·licitar la Diputació d’Alacant que ostenta el PP i presideix César Sánchez. El Conseller d’Educació Vicent Marzà ha fet una valoració respecte a aquesta decisió. “És un procediment el qual no és una sentència ferma, anem a presentar recurs. Tenim tota la garantia que el decret està fonamentat i té una base tant pedagògica com a jurídica . A més té l’aval tant del Consell Jurídic Consultiu com de l’advocacia i del propi Ministeri. Estem tranquils, nosaltres anem a presentar recurs perquè no és una sentència ferma i els procediments continuaran avance. Per tant, tranquil·litat i tirar endavant tots els processos tal com estaven fins ara”, ha assegurat.

Per la seua banda, la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) considera que l’acte del TSJCV que concedeix aquesta suspensió cautelar sol·licitada per la Diputació d’Alacant “posa en qüestió un decret que resulta contrari al principi d’igualtat, ja que estableix el factor lingüístic com un element discriminatori”. CSI·F afig que eixe acte reforça els arguments i la impugnació inicial que va realitzar el sindicat.

El Govern de la Diputació de València ha mostrat la seua indignació davant la decisió de la corporació provincial d’Alacant de recórrer el decret de plurilingüisme impulsat per la Generalitat davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), i que ha derivat en la suspensió cautelar d’aquesta norma. El president de la institució, Jorge Rodríguez, i la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, han considerat que aquesta actitud «està entorpint el sistema educatiu valencià, tot just quan els pares i mares ja han optat per un grau de plurilingüisme per als centres educatius en els que estudien els seus fills i filles, i quan ja s’ha iniciat el procés de matriculació per al proper curs acadèmic».

En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha defensat que «les Diputacions estan per millorar la vida de les persones, per ajudar els pobles i les ciutats a tindre un bon finançament i a prestar serveis de qualitat», alhora que ha apel·lat perquè «la funció de les Diputacions en cap cas pot ser generar conflictes entre administracions, o exercir d’oposició al Consell, i menys encara entorpir el funcionament del sistema educatiu», ha assegurat.

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, en relació a l’actitud mostrada per la Presidència de la Diputació d’Alacant ha considerat «inacceptable que es rebutge col·laborar en iniciatives en positiu que busquen millorar la qualitat de vida de la ciutadania», i ha citat com a exemples el Fons de Cooperació Municipal o el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles. I que en canvi «es considere prioritari entorpir la posada en marxa d’un programa plurilingüe als centres escolars», ha remarcat.

Jorge Rodríguez ha reiterat que, des de la Diputació de València, «lamentem que l’actuació frontista i partidista del president de la Diputació d’Alacant estiga adreçada a impedir que els xiquets i les xiquetes, no només de les comarques del sud sinó de tot el territori valencià, puguen gaudir d’un ensenyament plurilingüe de qualitat». De la mateixa manera que «aquesta actitud demostra clarament qui està pensant en el benestar de la ciutadania i qui en generar conflictes i enfrontaments estèrils», ha emfatitzat Maria Josep Amigó.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats