25n
25N
25N

Marzà nega gran afecció del temporal Gloria en les escoles valencianes

Marzà nega gran afecció del temporal Gloria en les escoles valencianes
29/01/2020 -

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assegurat aquest dimecres que el temporal Gloria no ha tingut gran afecció en els centres educatius de la Comunitat Valenciana i ha indicat que hi ha normalitat en la majoria d’ells. Així mateix, ha precisat que en els casos en els quals s’ha registrat alguna incidència, menor que les produïdes per la Dana de fa uns mesos, “ja estan els tècnics treballant” per a esmenar-la.

Marzà s’ha pronunciat d’aquesta manera després de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per a abordar noves actuacions del pla ‘Edificant’ en aquesta ciutat, preguntat per les conseqüències que el citat temporal ha tingut sobre instal·lacions educatives de la Comunitat Valenciana.

“De moment, estem avaluant. Sabem que no ha tingut tanta afecció com la Dana que vam patir fem uns mesos. Ha estat concentrat en diferents zones i no ha tingut tanta afecció en centres educatius”, ha manifestat el responsable autonòmic.

En aquest sentit, ha agregat que si hi ha hagut “alguna afectació, ja estan els tècnics treballant” i s’estan “desenvolupant els projectes perquè estiguen fetes les obres –de reparació– com més de pressa millor” i per a “poder posar al dia tots els centres”.

“De moment, hi ha normalitat en la immensa majoria de centres. Pràcticament el cent per cent dels centres no té cap afectació directa” per a no poder desenvolupar les classes, ha reiterat Vicent Marzà.

Per part seua, l’alcalde de València ha comentat, preguntat per si l’Ajuntament ha fet una avaluació econòmica dels danys del temporal Gloria a la ciutat, que es compta amb “una avaluació ja pràcticament final de tot el tema de neteja” i ha recordat que s’ha xifrat en 100.000 euros el cost de les labors de neteja que han hagut de fer-se de manera extraordinària.

Ribó ha esmentat també, encara que no ha donat xifres, el balanç fet per part de la Regidoria del Cicle Integral de l’Aigua i ha assenyalat que s’està pendent d'”avaluar determinats temes de costes” que no depenen del consistori sinó de l’administració central. Respecte a aquest últim àmbit, ha assenyalat que en la zona del Saler les dunes, que “han servit de protecció”, han quedat “parcialment destruïdes”.

Després d’això, el primer edil ha destacat que “el resultat final és que a València” el temporal Gloria no ha causat les destrosses que ha provocat en altres municipis com els situats a les províncies de Castelló i d’Alacant.

D’altra banda, preguntat per les crítiques del PP a la manera en la qual s’ha gestionat el temporal en la capital valenciana per part de l’equip de govern, l’alcalde ha manifestat que aquestes es van produir després que plantejara la possibilitat de crear, com a protecció, dunes a les platges del nord de la ciutat.

“MENYS ERRORS”

“Això va ser quan vaig parlar d’una regeneració natural, com el tema de les dunes”, ha exposat Joan Ribó, que ha rebutjat que hi haja “improvisació” en aquesta proposta i ha destacat que ha sigut recolzada per entitats com la Universitat Politècnica de València o el Col·legi d’Enginyers de Camins.

“Són tan improvisades que el departament de costes de la Politècnica va dir que era una bona eixida i el Col·legi d’Enginyers de Camins també va dir que era una de les eixides més raonables. Tan improvisades com això”, ha afirmat l’alcalde, que ha agregat que “si el grup ‘popular’ pensara una mica més el que diu, probablement, cometria menys errors”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 1 =

escalante
Informacion coronavirus
Informacion coronavirus