25n
25N
25N

Marzà defensa l'impuls del llaüt com a esport

Marzà defensa l'impuls del llaüt com a esport
29/02/2020 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha defensat l'”impuls” per part de la Generalitat del llaüt com a esport i la cerca de l'”equilibri territorial en la seua pràctica”.

Així ho ha manifestat Marzà, que ha assistit aquest dissabte a l’acte de cessió d’un llaüt valencià al Club Nàutic de Castelló per part d’Esport de la Generalitat i la Federació de Rem de la Comunitat Valenciana. Es tracta del segon llaüt construït i cedit a clubs nàutics valencians en els dos últims anys amb la finalitat de promoure el rem autòcton.

En l’acte també han participat el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, el president de la Federació de Rem, Alejandro Ruiz, i el president del Club Nàutic de Castelló, Manuel Vidal.

El conseller ha destacat la “ferma intenció per part d’Esport d’impulsar aquesta modalitat tradicional”, per la qual cosa ha concedit a la Federació de Rem ajudes per a la construcció de dos llaüts, que s’han cedit a clubs esportius per a facilitar la promoció d’aquesta pràctica. Aquesta iniciativa se suma a la posada en marxa de cursos específics d’aquesta modalitat i la creació de la lliga autonòmica de llaüt, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquest és el segon llaüt que es posa a la disposició dels clubs nàutics valencians, el primer cedit l’any passat al Club Nàutic Borriana, mitjançant les ajudes concedides per Esport a la Federació de Rem, que en 2018 i 2019 van sumar més de 28.000 euros.

El llaüt és una embarcació tradicional mediterrània, inicialment concebuda per a la pesca, que pot anar aparellada amb vela llatina o amb rems, i que des de fa anys ha passat al camp esportiu en el territori valencià, amb especial tradició a les comarques d’Alacant.

El 2015 va donar inici la lliga autonòmica de llaüt, que cada any compta amb un nombre més alt de regates i més participació, especialment de regatistes de les comarques d’Alacant i València. Per a tractar d’aconseguir l’equilibri territorial en aquest esport, s’han cedit aquests primers dos llaüts a clubs esportius castellonencs i així “promocionar la pràctica” d’aquesta modalitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − setze =