caixa popular

Marzà sobre la queixa de Cs per l'absència del castellà en infantil: "A vegades pareix que estiguem en 'El Mundo Today'

INMA CABALLER/CORTS

Marzà sobre la queixa de Cs per l'absència del castellà en infantil: "A vegades pareix que estiguem en 'El Mundo Today'
10/10/2018 -

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha lamentat, preguntat per la queixa que ha presentat Ciutadans (Cs) en la Sindicatura de Greuges per a denunciar que un 20 per cent de col·legis públics que ofereix Infantil no donen “ni una sola paraula de castellà”, que “a vegades parlem de coses serioses i a vegades pareix que estiguem en ‘El Mundo Today'”.

Així ho ha manifestat en declaracions als mitjans, durant la seua visita a les obres del Pati Obert de l’IVAM després que Cs presentara aquest passat dilluns una queixa en la Sindicatura de Greuges per a denunciar que el 20% dels col·legis públics que ofereixen educació infantil no donen “ni una sola paraula de castellà”. Segons la formació taronja, s’incompleix d’eixa manera la legislació estatal que imposa almenys el 25% de les hores en castellà.

“A vegades parlem de coses serioses i a vegades pareix que estiguem en ‘El Mundo Today'”, ha ironitzat el conseller, qui ha considerat que es perd de vista qual és l’objectiu de les polítiques lingüístiques impulsades pel seu departament: “Que els xiquets aprenguen totes les llengües”, no que “estudien en una determinada llengua”.

“És el que hem dit en moltes ocasions, per a aprendre tres llengües, que és el que nosaltres volem, valencià, castellà i anglés, els professionals saben el que han de fer. Nosaltres hem demanat a les universitats com es fa i això és el que hem autoritzat, i ho hem autoritzat d’acord amb una llei que va tindre majories qualificades en Les Corts”, ha subratllat.

En aquesta línia, ha destacat que “fa poc, només unes setmanes” la Conselleria va exposar el seu model lingüístic a Brussel·les: “Ens va cridar la Comissió Europea per a explicar com una experiència de bones pràctiques, precisament, el plurilingüisme valencià, la nostra aposta per l’aprenentatge de llengües”.

“BEN TRANQUILS”

Vicent Marzà ha incidit que en el seu departament són “referents a nivell europeu i crítica dels quals volen anar cap a darrere”. No obstant açò, ha assegurat que estan “ben tranquils”, perquè saben que la “aposta clara és que els xiquets sàpien tres llengües”.

“Per a fer-ho possible, ho hem de fer de la forma que és pedagògicament necessària. Per tant, sincerament, no em preocupen gens eixes crítiques, perquè a nosaltres el que ens preocupa és que els xiquets aprenguen, no fer polèmiques partidistes com fa algun sempre centrat en això simplement”, ha finalitzat.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 6 =