25n
25N
25N

Marzà: 'En tres anys hem augmentat les ajudes del bo infantil en 12,5 milions d'euros per a garantir la igualtat d'oportunitats en l'escolarització 0-3'

Marzà: 'En tres anys hem augmentat les ajudes del bo infantil en 12,5 milions d'euros per a garantir la igualtat d'oportunitats en l'escolarització 0-3'
08/06/2018 -

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana’ la convocatòria del bo infantil, és a dir, les ajudes destinades a famílies que vulguen escolaritzar els seus fills de 0 a 3 anys als centres autoritzats d’Educació Infantil i escoles infantils municipals de primer cicle.

L’import de les ajudes ascendeix a 42 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment de 9 milions per a aquest curs, un 27 % més.

Segons el conseller Marzà: “En tres anys hem augmentat les ajudes del bo infantil en 12,5 milions d’euros amb l’objectiu de garantir la igualtat d’oportunitats per a accedir al tram 0-3 d’escolarització no obligatòria. Som l’única autonomia que ha incrementat en els tres últims cursos l’escolarització d’alumnes en aquest tram, gràcies a l’augment d’ajudes per a les famílies i les aules gratuïtes de dos anys“, i ha afegit: “Aquest curs 2017-2018 tenim 40.660 alumnes en el tram 0-3 anys, per la qual cosa, a més, les escoles infantils de 0-3 anys privades han augmentat també el nombre d’alumnes”.

El beneficiari d’aquesta subvenció serà l’alumnat de 0 a 3 anys matriculat, per al curs 2018-2019, en centres autoritzats d’Educació Infantil, així com l’alumnat de 0 a 2 anys matriculat, per al curs 2018-2019, en escoles municipals valencianes. Els alumnes hauran d’haver nascut o estar previst el seu naixement amb anterioritat al 31 de desembre del 2018.

En el cas del tram 2-3 anys en escoles municipals, les famílies no han de sol·licitar el bo infantil. Directament sol·liciten l’ajuda a Conselleria les escoles municipals, tant de gestió directa com indirecta, i s’assegura la gratuïtat d’aquestes aules per a l’alumnat d’aquest tram matriculat en aquests centres.

El termini per a la presentació per via telemàtica de les sol·licituds per part de les escoles municipals per al seu alumnat de 2 a 3 anys serà del 12 al 26 de juny de 2018.

Les aules de dos anys gratuïtes a les escoles municipals

Aquesta és una novetat rellevant per al pròxim curs. Cal destacar que hi ha 248 escoles municipals al territori valencià. D’aquestes, 59 són de les comarques d’Alacant, 21 de les comarques de Castelló i 168 de les comarques de València.

Específicament, les escoles municipals disposen de 485 unitats de dos anys, 127 de les quals corresponen a les comarques d’Alacant; 47, a les de Castelló, i 311, a les de València. Cada unitat té una ràtio de 20 alumnes per aula.

“Mitjançant les aules gratuïtes de dos anys a les escoles municipals, gràcies a les ajudes que concedirem directament des de la Generalitat i que cobrirem en la seua totalitat, disposem de 9.700 places gratuïtes més per a xiquets i xiquetes de dos anys, que completen i augmenten substancialment l’oferta global fins a les 14.432 places gratuïtes de dos anys per al pròxim curs junt amb l’oferta de les escoles de 0-3 de la Generalitat i les aules de dos anys en centres d’Infantil i Primària”, ha explicat el conseller Marzà.

Sol·licituds del bo infantil en escoles municipals tram 0-2 i en escoles privades 0-3

El termini perquè les famílies sol·liciten les ajudes per als seus fills i filles matriculats en centres autoritzats per al tram 0-3 i en escoles municipals per al tram 0-2 serà fins al 21 de juny de 2018 i es podran omplir telemàticament.

El model de sol·licitud per a omplir-les estarà a disposició de les persones interessades, accedint a la pàgina web https://sede.gva.es, en l’apartat “Serveis”, “Procediments administratius – Seu electrònica” o a través de la pàgina web de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport: http://www.ceice.gva.es/web/centros-docentes/ayudas/subvenciones/educacion-infantil-primer-ciclo .

Les famílies que sol·liciten l’ajuda hauran de signar les sol·licituds manualment i entregar-les, junt amb la documentació requerida, al centre on estiga matriculat l’alumne.

Aquells sol·licitants que ja s’han beneficiat del bo infantil en cursos anteriors només hauran d’entregar la sol·licitud. No obstant això, en els casos en què la situació familiar haja variat respecte al curs anterior, també s’haurà d’entregar la documentació preceptiva.

Renda familiar

Educació tindrà en compte la renda familiar com a principal criteri per a la concessió de les ajudes.

L’import de l’ajuda que corresponga a cada família es determinarà en funció de la renda per capita familiar de l’exercici 2016 i seran excloses les sol·licituds de l’alumnat la renda familiar de les quals supere el llindar de 72.460 euros anuals.

D’aquesta manera, les famílies es beneficiaran del finançament parcial del cost del servei de l’ensenyament a les escoles i centres de primer cicle autoritzats per la Generalitat. Aquest finançament oscil·larà entre els 70 i els 200 euros per a l’alumnat comprés en el tram d’edat de 0 a 1 anys; de 70 a 120 euros per a l’alumnat entre 1 i 2 anys, i de 80 a 140 euros per a l’alumnat escolaritzat en el tram 2-3 anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 3 =

bombers
CCCC
bombers