25n
25N
25N

Marzà anuncia una inversió de 20 milions d’euros als centres educatius públics de Paiporta

Aquestes ajudes entren dins del Pla Edificant per a que “l’alumnat i professorat de Paiporta estiga cada dia en millors condicions”

Marzà anuncia una inversió de 20 milions d’euros als centres educatius públics de Paiporta
24/05/2021 -

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s’ha reunit aquest matí amb l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martin, per a tractar qüestions relatives a la millora de les infraestructures escolars de la localitat. Tots dos hi han qualificat la reunió de “molt profitosa”, ja que la Generalitat Valenciana acabarà invertint vora 20 milions d’euros en els centres educatius públics de la localitat a través del Pla Edificant. “Vull reiterar l’agraïment a l’Ajuntament de Paiporta pel seu treball per a que l’alumnat i professorat de Paiporta estiga cada dia en millors condicions”, ha expressat Marzà.

El municipi de l’Horta Sud compta amb tres centres educatius públics: el CEIP Jaume I, el CEIP l’Horta i l’IES la Sénia. Per tant, l’acord al qual s’ha arribat compta amb la col·laboració estreta entre la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Paiporta. Així, es tramitarà a través del Pla Edificant, un pla per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius a la Comunitat Valenciana.

La primera obra que està prevista tindrà lloc al CEIP Jaume I, ja que és una obra ja delegada. A més, la seua licitació és “imminent”, segons el conseller. Després d’aquesta reforma serà el torn de l’IES la Sénia i en tercer lloc el CEIP l’Horta. Aquest últim patirà una remodelació en la qual s’invertiran al voltant de 7 milions d’euros “per tal que el centre educatiu puga estar adaptat a les necessitats dels xiquets i xiquetes, que tinga un espai coeducatiu i poder adaptar-nos a les necessitats del segle XXI”, apunta Marzà.

El nou CEIP l’Horta

Respecte a la remodelació del CEIP l’Horta, l’alcaldessa ha volgut concretar com es portarà a terme. “L’espai serà el mateix, un espai que s’ampliarà. Des de l’Ajuntament també posem a disposició mig milió d’euros per a expropiar uns terrenys que hi ha al voltant i aixina podem ampliar l’espai dedicat al col·legi l’Horta. L’edifici vell serà derruït i es construirà un nou centre. Totes les decisions al voltant seran preses de manera conjunta, tenint sempre en compte a la comunitat educativa”, ha assenyalat Martin.

En un principi estava estimat realitzar una rehabilitació integral del CEIP L’Horta. No obstant això, finalment s’optarà per enderrocar l’actual edifici i construir-lo de nou, ja que en aquest cas les reparacions estructurals haurien sigut molt complexes.A més, amb aquesta nova actuació es dona solució al problema urbanístic que planteja la ubicació de l’IES La Sénia i el CEIP L’Horta, que comparteixen parcel·la i que ara tindran una delimitació d’espais optimitzada.

El nou CEIP L’Horta tindrà dues aules de 2 anys gratuïtes, 6 aules d’Infantil i 12 de Primària amb un total de 490 places escolars. També disposarà de menjador per a 600 comensals amb cuina pròpia, gimnàs i aules de reforç per a treballar amb grups xicotets.

A més, el nou centre “estarà adaptat a les exigències de sostenibilitat del segle XXI”, amb calefacció i aire condicionat d’alta eficiència energètica, il·luminació de baix consum de tipus led i unitats de tractament d’aire que renoven constantment la ventilació. Els espais exteriors, com ara el pati, es dissenyaran des d’una perspectiva inclusiva i coeducadora tenint en compte el projecte educatiu del centre.

IES La Sénia i CEIP Jaume I

Per altra banda, la demolició i nova construcció de l’IES La Sénia, amb una inversió d’11,3 milions d’euros per part de la Conselleria, té la previsió que l’Ajuntament de Paiporta traga a licitació en els pròxims mesos la redacció del projecte. El nou centre tindrà capacitat per a 1.100 alumnes i disposarà de 20 unitats d’ESO, 6 de Batxillerat i 10 d’FP amb tots els equipaments necessaris, gimnàs, cafeteria i habitatge per al conserge.

En total disposarà de 9.456 m² construïts, 6.790 m² de patis i pistes esportives. Després de l’estiu començaran les obres al CEIP Jaume I, on la Conselleria inverteix més d’1,5 milions d’euros en la millora de l’accessibilitat del col·legi i en la substitució de tota la fusteria interior i exterior per a millorar l’eficiència energètica de l’edifici.

“Agrair eixe impuls que es dóna des de la conselleria d’educació a remodelar i dignificar els centres de tota la comunitat, i en aquest cas, de Paiporta. Són grans notícies, com per exemple la del CEIP l’Horta, que traslladarem al centre.  És un treball conjunt perquè és important que totes les parts posem en comú com seran els centres que volem per al nostre alumnat”, ha conclòs l’alcaldessa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + disset =