25n
25N
25N

Marco diu que Á Punt necessita consolidació i li agradaria estar un temps més, "però no gaire que crema"

Diu que estan obligats a ser austers, “però amb dignitat” i reclama almenys el límit legal mínim del pressupost, el 0,3%

I. Caballer / Corts

Marco diu que Á Punt necessita consolidació i li agradaria estar un temps més, "però no gaire que crema"
27/07/2019 -

La directora de Á Punt, Empar Marco, ha estat dos anys arrancant el projecte i considera que hi ha hagut poc recorregut pel que necessita una consolidació i li agradaria estar un temps més al capdavant, “però tampoc molt, que això crema molt”.

Interés personal a renovar el mandat ha assegurat no tindre, però li agradaria que el projecte es consolidara i fins i tot no li importaria no seguir i que es quedara el seu equip, perquè no té cap afany de protagonisme.

Després d’un període d’arrencada i un any d’emissions, fa un balanç positiu de la televisió pública que la qualifica de “molt digna”, amb totes les finestres obertes; la tele, la ràdio, la web i les xarxes socials. És un projecte “culte, en valencià, vertebrador de la realitat de la Comunitat i que ha aconseguit fer visibles als valencians, fora i entre ells”. Ha destacat l’important que és tindre un espai que de visibilitat per a transmetre la “importància i honorabilitat” que correspon.

Marc, que ha subratllat que han passat “de l’urgent a l’important”, ha recordat en una entrevista a Europa Press que es tracta de plataforma multimèdia, “un model nou; ni un Canal 9 ni una TV3”. Això ha permés aconseguir una cosa que “envegen” altres televisions autonòmiques i és “haver aconseguit un perfil d’audiència de gent jove entre 30 i 40 anys, mentre el de la resta és de 65 anys, “això vol dir que hi ha recorregut”, ha indicat.

El consum hui dia està super fragmentat i els joves entren principalment per youtube, per web o per xarxes socials, i en l’últim rànquing de trànsit de web que mesura a les autonòmiques de setembre de 2018 a juny d’enguany, À Punt ocupa el primer lloc amb un 20,9 per cent, ha destacat Marco que ha apuntat que en visites mensuals està en la sisena posició amb 444.000 i un creixement de 59.800.

Per això, quan es parla d’audiència, critica que es fixen només en les dades de Kantar, una multinacional que té l’exclusiva per a mesurar, perquè “no solament és això”. “Això està fet per a A3 i Telecinco”, ha assenyalat. “À Punt no és una televisió, és una plataforma multimèdia i, per tant, cal mirar mètriques digitals”, ha asseverat.

En aquest sentit ha explicat que les audiències que es realitzen es basen en 392 mesuradors dels quals el 61 per cent estan en llars on es parla el castellà i el 79 per cent dels mateixos no tenen xiquets i, encara així els informatius tenen quasi sempre un 6 per cent d’audiència i han arribat a tindre un 10 per cent, ha destacat.

Marco ha assenyalat que les crítiques de la baixa audiència “és una cosa no cimentada en la realitat sinó interessada”. “Les crítiques interessades passaran i el que es quedarà és el treball ben fet. Així mateix ha explicat que han anat creixent a poc a poc com diu el contracte programa i “no es pot pensar que amb el consum que hi ha ara, aparega una tele i acapare audiència”.

ATACS INTERESSATS

Quant a l’avaluació a la qual s’ha hagut de sotmetre recentment, en un “experiment” pel qual, per primera vegada es valora a una entitat pública, no ha volgut valorar-la. “No valoraré, el Consell Rector fer el que pot. No valoraré algunes intencions”, ha insistit.

No obstant això ha explicat que s’ha contractat a una empresa externa, pagada amb diners públics, que ha fet una avaluació “molt bona” sobre ella amb fortaleses en tots els ítems menys en un d’ells en el qual es marcava que estava progressant. “Si s’han fet avaluacions d’un altre tipus, això ja aquesta fora de les meues mans”, ha dit.

Marco insisteix en els “atacs interessats” que es difonen sobre la seua gestió, “que no tenen perquè ser certs”, i ha destacat que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que cal donar un suport bàsic a À Punt; “ho ha dit el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, i la vicepresidenta, Mónica Oltra. Ara el que han de donar és suficient suport que és el que han dit els tres. Es pot dir més alt però no més clar”, ha advertit.

EQUIP COMPETENT

Per a la directora de la televisió autonòmica si algú està aplicant criteris que donen mala reputació a l’empresa, s’està equivocant, i s’ha mostrat convençuda que À Punt està en bones mans, ja que hi ha un equip “il·lusionat, eficaç i competent”.

Considera que la plantilla actual no és molta gent i no és cert que estiga “unflada”. No creu que siga una mala plantilla encara que algunes coses s’haurien de completar sobretot en el departament jurídic i econòmic, però en la resta, encara que és ajustada, és correcta si pensem que la programació està externalitzada”.

À Punt ha començat amb una redacció integrada que té la seua “clarobscurs”, segons Marco que ha explicat que “molts ho han entés i uns altres no tant. Hi ha gent més preparada que una altra i a una altra que li ha costat més, però a poc a poc es va sumant”.

Sobre la baremació de les bosses de treballadors que es troba en litigi, assegura que ella se la va trobar ja feta, però matisa que la tele no s’haguera pogut muntar tan de pressa si no haguera sigut per l’experiència de la gent que va entrar i “això és just dir-ho, perquè és així”. Que gent vinguera de la TVV amb experiència ha fet que tot fóra més ràpid i creu que haver modificat el valor de la puntuació no haguera canviat molt els percentatges d’admesos. “Jo he fet números. A vegades es diuen coses molt alegrement sense agafar boli i paper i fer números. Jo els he fets”, ha insistit.

En l’actualitat s’està preparant l’Oferta Pública d’Ocupació (OPE) per a poder convocar oposicions al més prompte possible encara que per a això també es necessita dotació econòmica, “perquè valen molt”, ha lamentat. La intenció és anar fent les convocatòries per grups per a no haver de tancar la tele.

PRESSUPOST DIGNE

Li agradaria tindre més diners però és conscient que la Generalitat necessita més finançament pel qual estan obligats a ser austers “però amb dignitat”, per això demana el 0,3 per cent del pressupost, el mínim de la forqueta que per llei li correspon i que en l’actualitat, no aconsegueixen amb els 55 milions assignats. “Amb austeritat”, però Marco reclama els diners que els toca perquè el sector audiovisual puga respirar i que quan arriben propostes es puga “donar joc perquè sinó, ja no hi ha criteri de qualitat sinó de quantitat”.

A més en aquest període no ha comptat a penes amb publicitat per part de la Generalitat ni per la Forta que li porte a haver de donar un colp en la taula perquè injectaren com a les altres televisions autonòmiques.

Així per a l’any vinent espera tindre el pressupost “necessari” i es conforma a arribar al límit del 0,3% que els correspon. En À Punt són “molt austers” i no malgasten res fins al punt que moltes televisions autonòmiques se sorprenen del que fan amb els diners que té, ha assegurat.

Quant al desfasament dels comptes d’À Punt pel qual es demana la devolució dels 9,2 milions d’euros que la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació (SAMC) i la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) s’han traspassat entre si, ha assegurat que és una “situació fictícia”. “No tenim cap pèrdua, hem gastat els 55 milions assignats. És una qüestió comptable de posar una creu en una determinada casella, i caldrà resoldre-ho”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + tres =