25n
Orgull
Orgull

Martínez Dalmau anuncia per a aquest any més de 21 milions d'euros per a ajudes al lloguer

Martínez Dalmau anuncia per a aquest any més de 21 milions d'euros per a ajudes al lloguer
06/05/2021 -

La Generalitat Valenciana destinarà un total de 21.409.000 euros a la campanya d’ajudes al lloguer d’enguany, 2021. D’aquesta quantitat, 15 milions d’euros corresponen al Programa d’Ajudes al Lloguer d’Habitatge i 6,4 al Programa d’Ajudes al Lloguer per a Joves.

Així ho ha anunciat el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, qui ha explicat que, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, entre 2008 i 2021 els lloguers van pujar un 9,20% en la Comunitat Valenciana, enfront del 4,43% dels salaris en aqueix mateix període. Tot això ha suposat una “espiral especulativa que ha convertit l’habitatge en l’origen de moltes de les angoixes i preocupacions que afligeixen a la ciutadania”, ha asseverat.

D’ací, explica, que des de l’inici de la legislatura, la Vicepresidència Segona haja comprovat “la gran necessitat de suport institucional en matèria d’habitatge que demandava una part important de la població valenciana”. Un suport ha remarcat, “que s’ha de mantenir i reforçar”.

La convocatòria ordinària de les ajudes al lloguer del passat any va donar una resposta d’emergència que va permetre atendre les necessitats de 22.308 valencianes i valencians. “Només en un any hem atés un nombre de sol·licituds equivalent a més de la meitat de les ateses entre 2015 i 2020”, ha destacat.

En aquest any 2021, “el sentit de responsabilitat respecte a les persones més afectades per la crisi residencial ha d’estar més present que mai” i, per això, la convocatòria d’enguany compte amb una dotació inicial de 21 milions d’euros.

Aquests fons que, en l’actual situació d’excepcionalitat econòmica i social provocada per la pandèmia, “es complementen amb les ajudes d’emergència, per la qual cosa en total es destinaran 32 milions d’euros per a pal·liar les necessitats residencials al mercat de lloguer, la xifra més gran mai pressupostada per a aquesta finalitat per part de la Generalitat Valenciana”, ha ressaltat el vicepresident.

AUGMENT DELS LÍMITS DE RENDA

Una de les principals novetats de l’actual convocatòria és l’augment en la majoria dels municipis de la Comunitat Valenciana dels límits de les rendes mensuals de lloguer que puguen ser subvencionables. En concret, a València s’ha augmentat a 770 euros i a Castelló i Alacant a 680 euros.

Així mateix, es facilitarà la tramitació d’aquestes ajudes a través de la col·laboració d’ajuntaments i mancomunitats de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, juntament amb els municipis que integren la Xarxa Xaloc que també col·laboraran per a facilitar els tràmits.

La directora general d’Emergència Residencial i Funció Social de l’Habitatge, Pura Peris, ha insistit que enguany la presentació de les sol·licituds es realitzarà exclusivament de manera telemàtica, a causa de la situació sanitària provocada per la COVID-19.

REQUISITS PER A OPTAR

Per a sol·licitar les ajudes, l’habitatge llogat haurà de ser la residència habitual i permanent de la persona arrendatària durant tot el període per al qual se sol·licita l’ajuda.

Els ingressos de les persones que consten, o no, com a titulars del contracte de lloguer hauran de ser iguals o inferiors a tres vegades l’indicador públic de renda d’efectes múltiples (IPREM). El límit serà de quatre vegades l’IPREM si es tracta d’una família nombrosa de categoria general o de persones amb discapacitat, i de cinc vegades l’IPREM quan es tracte de famílies nombroses de categoria especial o de persones amb discapacitat.

Per al desenvolupament del Programa Jove de Lloguer, Pura Peris ha destacat, que “a més es comptarà amb la col·laboració dels punts d’atenció de la Xarxa Jove” distribuïts al llarg de tot el territori de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és donar la difusió més gran possible d’aquestes ajudes per a possibilitar l’accés dels joves a l’habitatge, contribuint així a la seua emancipació.

Segons ha subratllat Martínez Dalmau, aquesta convocatòria exclusiva “sorgeix del compromís d’aquesta Vicepresidència amb el Consell Valencià de la Joventut d’articular una resposta immediata a l’extrema situació residencial que pateix la joventut”.

També durant aquest any, ha anunciat la directora general d’Emergència Residencial, s’implementarà l’accés a la compra d’habitatge per a joves de menys de 35 anys, en municipis de xicoteta grandària, per a això es destinarà una inversió d’un milió d’euros.

A aquestes ajudes podran accedir les persones de menys de trenta-cinc anys, o si es tracta d’una unitat de convivència, tots els membres hauran de tindre aquesta edat. Un altre requisit és no haver rebut cap altra ajuda destinada al pagament de la renda de lloguer de l’habitatge.

A més, no es podrà compatibilitzar amb percepcions de la renda bàsica d’emancipació, ni amb una altra ajuda per al pagament del lloguer del Pla d’Habitatge 2018-2021, ni amb els quals amb aquesta finalitat puga concedir l’administració autonòmica, entitats locals o altres administracions, entitats públiques, organitzacions no governamentals o associacions que aporten una ajuda.

Per a fer arribar aquestes convocatòries a tot el territori de la Comunitat Valenciana es durà a terme una campanya de difusió dels dos programes d’ajudes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + huit =