caixa popular

Manuel García Alvarez: "Hem llançat vora 1 milió d'ofertes personalitzades per als clients de Consum"

Consum segueix una trajectòria empresarial de record consolidant-se en el territori nacional

Ningú dubta que Consum és hui en dia una empresa referent en l’alimentació però segur que molts no sabien que Consum va començar també venent electrodomèstics. A punt de complir 42 anys i ara amb el seu llançament de comandes en línia, Consum segueix molt prop de les persones. És tot un referent en la conciliació de la vida familiar i laboral. Per eixe motiu, volem conéixer els secrets de l’èxit de Consum de la mà de Manuel García Alvarez, Director de Màrqueting de Consum.

Tot un referent en l’actualitat, Com definiria Consum?

A nosaltres el que ens agrada realment és que som una empresa diferent fonamentalment per dos motius. D’una banda, la identificació que puguen tenir molts dels nostres clients amb un model empresarial que és diferent que és un model d’economia social, és a dir, el model d’economia social de la cooperativa.

D’altra banda pel nostre model comercial, és un model basat en l’excel·lència del servei i atenció als clients. És un model comercial que està basat a cedir la capacitat d’elecció als clients, proporcionar un assortiment ampli de marques, una aposta grandíssima pels productes frescos i per la personalització del servei sense oblidar el programa “Món Consum” amb un element molt important, com és el nostre xec regal i amb l’esforç que estem realitzant per intentar arribar a personalitzar les ofertes un a un dels nostres socis clients amb productes que estem cridant, productes T’agrada que compren els nostres clients habitualment.

A punt de complir 42, quin és la fórmula de l’èxit de Consum?

Jo crec que l’èxit de Consum és ser fidel al nostre model i als nostres clients. És alguna cosa que és diferent de moltes de les propostes que fan altres empreses i que parlen constantment de la fidelitat dels clients. Nosaltres fa molts anys vàrem plantejar que més que exigir la fidelitat als clients, la qual cosa havíem de fer era ser nosaltres fidels amb ells i no variar el nostre model i seguir mantenint el model que ells ens anaven demanant.

D’ací naix també un dels nostres principis d’actuació que és escoltar a les persones, atendre les seues necessitats i atendre a la diversitat de persones que vénen a comprar-nos. Tot això cal sustentar-ho amb una gestió eficient i una gestió responsable dels recursos.

Els últims resultats presentats fa poc confirmen que estem davant una de les empreses de referència. Quin és el pròxim repte de Consum?

La veritat és que el pròxim repte és quasi el dia 1 de febrer perquè una vegada tanques els resultats, és aconseguir que enguany incrementem les vendes de l’any passat i almenys millorem els resultats si és possible. El repte ho tenim permanent. En Consum, el repte és treballar per estar sempre prop de les persones, seguir una línia de negoci en el qual la rendibilitat i la responsabilitat vagen de la mà. Açò permet no solament repartir beneficis econòmics sinó també repartir beneficis socials.

Quan entra Manuel per la porta d’un Consum….Què veu? Què sent?

Jo sent un gran orgull de treballar en Consum i crec que és el que senten la majoria dels meus companys i que es demostra dia a dia en totes les actuacions. Veig que som un col·lectiu de persones molt implicat en un projecte comú que volem que cresca i que es vaja desenvolupant i crec que a més hem aconseguit en els últims anys generar un excel·lent clima de treball, de tenir un sentiment d’empresa capdavanter i açò ajuda a tenir també molta confiança.

Les noves tecnologies també arriben als supermercats. Parlem de les comandes en línia de Consum. Com funciona? En què consisteix? Quins avantatges té?

Hui en dia realment no hi ha massa diferències entre la plataforma digital i qualsevol altra plataforma de venda d’alimentació que s’haja desenvolupat en els últims 4 o 5 anys. De moment, nosaltres solament estem fitats a determinades zones geogràfiques, estem treballant en la zona de València i en les poblacions del voltant. Hem obert fa poc el que seria la zona d’Alacant i tenim pendent per a més endavant obrir la zona de Barcelona. Si haguera de destacar alguna diferència, seria que nosaltres hem començat amb rutes de servei 1 hora que és un avantatge respecte a unes altres que donen franges de servei de 2 hores. A més, directament hem integrat la part del programa “món Consum” dins de la pàgina en línia amb el que com persona pot gaudir dels mateixos avantatges de l’offline en l’online i finalment, hem posat realment fàcil perquè el servei isca gratuït als clients perquè únicament el requisit de compra és de 60 euros.
Un altre avantatge que veig també que hem obert directament amb més de 9.000 referències quan tothom obri amb molt poques referències i hem integrat totes les seccions de frescs. Estem donant un servei personalitzat a cadascun de les comandes, intentant que els clients ens transmeten com volen cadascun dels productes per a intentar personalitzar el producte com si es tractara d’una tenda normal. Ens queda moltíssim treball, moltíssimes idees per al món en línia, i crec que tindrem un bon desenvolupament per al pròxim any.

Parlem també de les accions socials de Consum.

Ara mateix tenim el programa PROFIT que al final el que fem és donar tots els aliments que estan pròxims a caducitat però que estan en perfectes condicions i els donem a organitzacions sense ànim de lucre. També la nostra col·laboració amb Creu Roja és una col·laboració permanent que fa molts anys que tenim i també les col·laboracions amb les universitats, les facilitats que donem perquè els estudiants puguen tenir accés a realitzar pràctiques i fins i tot integrar-se dins de Consum. Tenim bastants persones en aquest departament que va començar fent pràctiques amb nosaltres que ha eixit de la Càtedra Consum de la Universitat Politècnica.

Com naix Món Consum?

Va nàixer quan nosaltres eixim del Grup Eroski i volíem plantejar que podia fer Consum diferent. És una cooperativa de socis consumidors i socis treballadors però no aspirem a tenir socis consumidors sense més, la qual cosa volíem era socis consumidors que anaren actius i que vingueren a les nostres tendes a comprar. D’ací va ser d’on va nàixer la idea de crear la figura del soci client. No solament és que fóra soci però que realment vingueren a comprar.

A partir d’ací desenvolupem un programa de fidelització, un programa de premis, de recompenses als bons clients pel que els retornem una part de la compra.

Fa 8 anys, decidim que havíem de ser capaços de donar alguna cosa diferent alguna cosa nova, alguna cosa que impactarà als clients, i va ser quan ens embarquem en un projecte que després ha sigut copiat en molts llocs. És alguna cosa que nosaltres considerem que als clients no els havíem de donar premis que els obligaren a comprar productes que no volgueren sinó que els havíem de donar ofertes en o recompenses en aquells productes que compraven habitualment. Nosaltres no volíem que compraren més, volíem que compraren el que necessitaven però que cada vegada s’adonaren que en Consum en açò els ajudem i ho podien comprar a millor preu. És el que cridem Projecte d’Oferta Personalitzada, va passar per moltes vicissituds però en aquests moments estem tremendament orgullosos perquè hem vist que molts han començat eixe camí i nosaltres l’últim mes hem llançat vora més d’1 milió d’ofertes diferents, pràcticament no hi ha dos iguals. S’ha notat en el que ens compren els socis clients i s’ha notat moltíssim en la satisfacció.

A València Extra, volem acostar també el costat més humà de les empreses. Com es va enamorar Manuel de Consum?

Amb tot el que t’he dit, crec que és bastant fàcil enamorar-se de Consum. Jo vaig començar a treballar amb 16 anys en Consum per l’any 1978 i la veritat és que des del primer dia, em trobe com a casa, em vaig sentir recolzat, van començar a ajudar-me en la formació i jo em sentia més com en la família, realment Consum ha sigut com la meua segona família.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 + dos =

viva gym canovas
recogida residuos organicos en valencia
Obra Yolo en el teatro escalante
bienal mislata