25n
25N
25N

El preu dels bitllets de Metrovalencia per a 2020 es mantindrà igual

Al llarg del pròxim any s’incorporaran millores i avantatges que afecten les normes tarifàries de la xarxa de metro i tramvia de València

El preu dels bitllets de Metrovalencia per a 2020 es mantindrà igual
30/12/2019 -

La Generalitat mantindrà en 2020 els preus dels títols de transport públic de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, així com dels denominats títols integrats.

Aquesta decisió presa per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té com a objectiu potenciar l’ús d’aquests mitjans de transport públics i afavorir una política de mobilitat a l’abast de tota la ciutadania.

D’aquesta forma es congelen les tarifes dels títols de transport prestats per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a València i Alacant. Les actuals tarifes van ser actualitzades mitjançant l’Ordre 3/2018, de 14 de març, de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, que va entrar en vigor el dia 1 d’abril de 2018.

Aquesta modificació ha sigut l’única variació aprovada en els últims anys i es va realitzar amb l’objectiu afavorir la migració de les persones usuàries cap a la targeta TuiN (targeta moneder única i intel·ligent) que manté, des d’aquesta última modificació, un preu per davall del bonometro de 10 viatges.

Al seu torn amb aquest mateix objectiu, des d’abril de 2018 es comercialitza la nova Targeta Jove que permet que joves de fins a 30 anys gaudisquen d’un 15% de descompte sobre la targeta moneder TuiN a València i el Bo 10 a Alacant.

Aquest títol es va sumar als avantatges que s’ofereixen en Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a menors de 10 anys, famílies nombroses, monoparentals i educadores, majors de 65 anys o persones de mobilitat reduïda.

Actualització de les normes tarifàries de València

Amb l’objectiu de millorar les condicions d’ús de la xarxa de Metrovalencia, des d’FGV s’ha traslladat a l’Autoritat del Transport Metropolità de València (ATMV) la possibilitat d’incorporar al llarg de 2020 noves mesures per a afavorir l’ús de la xarxa de metro i tramvia.

L’actualització de les normes tarifàries de Metrovalencia afectarà diferents títols propis. Amb l’objectiu d’afavorir l’ús del bitllet senzill, s’ha proposat eliminar l’obligació de validar-lo durant un determinat termini de temps, posterior a la compra, la qual cosa impedeix que puga caducar sense haver sigut utilitzat. Actualment, són d’ús immediat (dues hores de validesa des del moment de la compra).

També s’ha presentat la proposta d’aplicar en qualsevol títol la reducció per família monoparental (20% les de caràcter general o 50% les de caràcter especial), que actualment només s’aplica en el títol TuiN.

Per a les persones usuàries de la tarjeta TuiN personalitzada s’ha acordat l’obtenció de gratuïtat per a viatjar per tota la xarxa, a partir del tercer nivell de consum, (es redueix el límit de 72,80 euros a 63,00 euros, aproximadament un 13,50% menys).

Aquesta modificació suposa que les persones que es desplacen per tres o més zones, que són les que suporten majors preus del servei, entre les quals es troben les que treballen en Aeroport de Manises (única parada situada en zona D per a usuaris i usuàries d’aquest títol), obtindran gratuïtat per a viatjar a aqueixa destinació a partir d’un menor nivell de consum mensual.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 11 =