25n
25N
25N

Manises exigeix la "immediata" construcció d'una passarel·la d'accés a l'aeroport després de la mort d'un vianant

Manises exigeix la "immediata" construcció d'una passarel·la d'accés a l'aeroport després de la mort d'un vianant
08/12/2019 -

L’Ajuntament de Manises ha exigit la “immediata” construcció d’una passarel·la d’accés per als vianants a l’aeroport després de l’últim atropellament mortal d’una persona ocorregut aquest dissabte. El consistori ha reivindicat la “necessitat” de la infraestructura, ja que la seua inexistència “provoca que cada dia centenars de persones es juguen la vida”.

L’exigència de l’Ajuntament de la localitat de Manises es produeix un dia després que un home de 52 anys morira atropellat mentre travessava la carretera N-220 en direcció a l’aeroport.

L’alcalde de Manises, Jesús Borràs Sanchis, ha lamentat “profundament aquesta desgràcia”, al mateix temps que ha exigit en un comunicat “de nou” al Ministeri de Foment que “pose solució a aquest problema que existeix des que es va instal·lar l’aeroport de València en el terme municipal de Manises”.

En aquest sentit, ha assegurat que “és inadmissible que el Ministeri de Foment no complisca amb la seua responsabilitat” i s’ha preguntat “quantes víctimes fa falta perquè el Ministeri actue”.

“Es tracta d’una reivindicació històrica de Manises que està costant la vida a persones”, ha assenyalat. A més, ha reivindicat la “necessitat” que “no es demore més la construcció d’un accés segur a l’aeroport de València”.

“POSAR SOLUCIÓ A AQUEST PUNT NEGRE”

El primer edil ha remarcat que “durant l’estiu de 2018 un pare i una filla van ser atropellats en el mateix punt, morint el pare” i ha explicat que “després de l’incident es van mantindre diverses reunions, tant amb la Subdelegació del Govern com amb la Delegació del Govern amb la finalitat de posar solució a aquest punt negre”.

Borràs ha explicat que “el setembre de 2018, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, es va comprometre a construir la passarel·la per als vianants. No obstant això, l’abril de 2019, la premsa comunicava que la construcció de la passarel·la estava lligada al projecte de desdoblament de l’N-220”. En aquest sentit, l’alcalde de Manises ha manifestat que “hauria de tractar-se de dos projectes diferents, ja que l’accés per als vianants és una necessitat de primer ordre per a evitar pèrdues humanes”.

“Des de l’inici de l’anterior legislatura s’han mantingut diverses trobades de treball amb l’anterior delegat del Govern per a tractar la necessitat urgent d’una passarel·la per als vianants que connectara de manera segura la ciutat de Manises amb l’aeroport”, ha asseverat, i ha afegit que “el juliol de 2018, després de l’atropellament i defunció d’una persona, es va avançar cap a una solució amb la construcció d’una passarel·la que no acaba si es fes realitat i que podria evitar accidents mortals com el succeït ahir”.

“Després de les diverses reunions de treball mantingudes entre el consistori de Manises i la Delegació del Govern, el setembre de 2018, la Delegació del Govern va traslladar a la Subdirecció de Conservació del Ministeri de Foment, la memòria tècnica de l’esborrany de treball denominat “Passarel·la d’accés per als vianants a l’Aeroport de València” amb indicació de tramitació d’urgència. El pressupost d’aquesta infraestructura era d’1,5 milions d’euros”, ha detallat l’Ajuntament de Manises.

No obstant això, “en supeditar-se la construcció de la passarel·la per als vianants al projecte de la N220, s’ha retardat la construcció d’aquesta”, ha lamentat l’alcalde, i ha assegurat que “és incomprensible que davant la urgència que plantejava la Delegació de Govern en 2018, el Ministeri de Foment haja paralitzat aquesta actuació, i més sabent que la Delegació de Govern havia tramitat aquesta petició per via d’urgència, en conéixer de primera mà la urgència d’aquesta actuació”.

L’AJUNTAMENT DEMANA “RESPONSABILITATS”

D’altra banda, l’Ajuntament de Manises ha explicat que en la sessió plenària del mes d’octubre de 2019 es va aprovar una moció institucional que sol·licitava al Ministeri de Foment la paralització del projecte de desdoblament de l’N-220 i que apel·lava de nou a aquest organisme perquè realitzara la construcció immediata de la passarel·la promesa per la Delegació de Govern.

Així, des de l’Ajuntament de Manises han demanat “responsabilitats” i han anunciat que “continuaran exigint fermament a les administracions competents la passarel·la per als vianants d’accés a l’Aeroport de Manises”.

“No desistirem fins que la ciutat de Manises tinga un accés per als vianants digne i, sobretot, que complisca amb les normes de seguretat. Ja n’hi ha prou d’arriscar vides humanes i incomplir i derivar responsabilitats pròpies que tenen finalment, fatals conseqüències”, han afegit.

Així mateix, l’Ajuntament ha informat que l’alcalde de Manises convocarà aquest dilluns una “reunió urgent” amb els portaveus dels diferents grups polítics per a “valorar les mesures a prendre”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − cinc =

lleida 2020
activem alfafar