25n
25N
25N

Manises es converteix en l'epicentre de la ceràmica mundial

El divendres s’inaugura la XIII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises unint tradició amb modernitat

Manises es converteix en l'epicentre de la ceràmica mundial

Va arribar el moment esperat per a conéixer els guanyadors de la XIII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises que començarà este pròxim 3 de novembre i acabarà el pròxim 1 de març de 2018. Fins al 16 de juny els artistes van tenir oberta la convocatòria per a presentar les seues obres al concurs i divendres que ve s’inaugurarà la present edició en la sala d’exposicions del MUMAF.

Este certamen, del que ja s’han celebrat dotze edicions, està promogut per l’Ajuntament de Manises amb l’objectiu de fomentar la creació i innovació en els àmbits de la ceràmica artística i del disseny. A més, gràcies al gran talent dels artistes participants es compleix un altre dels objectius principals, el de promocionar el nom de Manises com a ciutat ceramista. El concurs està pensat per a connectar la tradició amb la modernitat, unint d’esta forma el passat d’una ceràmica tradicional amb el present de l’art contemporani. Amb tot açò s’aconsegueix potenciar la ceràmica com a mitjà d’expressió artística.

Este divendres, a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc la inauguració de la XIII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises en la sala d’exposicions del MUMAF. Una vegada realitzat este acte, tindrà lloc en l’Auditori Germanies de Manises el lliurament de premis als guardonats. A la seua clausura tots aquells que acudisquen al lliurament de premis podran gaudir del concert realitzat a càrrec del grup de càmera Suite Art.

Dos són les categories en la qual els artistes que van presentar les seues candidatures competeixen, la de ceràmica artística i la de disseny de producte ceràmic. En la primera d’elles hi haurà tres premis, el Premi President de la Generalitat Valenciana, dotat amb 5.000 euros; el de la Diputació de València, dotat amb 3.000 euros, i el de Ciutat de Vénissieux per als menors de 35 anys dotat de 1.800 euros. En el segon dels aspectes premiats, el del disseny de producte ceràmic, el Premi Ciutat de Manises estarà dotat amb 3.000 euros.

 

Activitats de la Biennal de Ceràmica 2017

Entre les activitats de les quals tots aquells que s’acosten a Manises podran gaudir, estan l’exposició d’Estela Miguel en la Casa de la Cultura, les exposicions de Petra Bittl i de Sonia Ferragut en el Museu de Ceràmica. El pròxim 7 de novembre es podrà gaudir del Cineforum Ceràmic: “Raku Experience” i “Enric Mestre” en l’Auditori Germanías. El dimecres 8 tindrà lloc el d'”Encaix” i “Lutum Alium”. El dijous serà la conferència d’Enric Mestre en l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises, allí mateix també es realitzarà la conferència a càrrec de Tan hongyu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 7 =