caixa popular

Manises commemora el Dia Internacional de la Dona amb una setmana d’activitats

Manises commemora el Dia Internacional de la Dona amb una setmana d’activitats
08/03/2018 -

La Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises ha organitzat una setmana d’activitats, del 6 al 11 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el dia 8, per mostrar el suport del Consistori a la lluita de la dona en favor de la igualtat amb els homes.

La primera activitat programada per aquesta setmana de la dona, el dimarts 6 de març a les 19.00 h, és la representació de l’espectacle de dansa «Mulïer» a càrrec de la companyia Maduixa Teatre, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, que tindrà lloc a la plaça Rafael Atard. Es tracta d’un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines. Amb aquest muntatge es pretén investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. Les dones són el nostre punt de partida. Aquest espectacle és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

L’endemà, a les 18.30 h, tindrà lloc la presentació del llibre «Descontando hasta cinco» al hall del MUMAF. Una novel·la de Susana Gisbert, escriptora i fiscal especialitzada en violència de gènere, que relata la història de cinc dones víctimes de violència masclista. Els seus personatges estan basats en persones que la mateixa Susana coneix de la seua vida personal.

El dia principal d’aquesta setmana serà el dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, quan la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Manises, Pilar Bastante, llegirà en públic un manifest a les 12.00 h a la Casa de Cultura.

El divendres dia 9 a les 19.30 h, l’Auditori Germanies albergarà l’espectacle teatral «Besos», una comèdia amb tocs de musical produïda per la companyia Coturno Teatro Torrent. Amb l’amor com a tema central, l’obra explora sentiments com l’amor, l’homosexualitat, el sexe o el desamor, a través d’un conjunt d’escenes des d’un punt de vista quotidià.

Finalment, aquesta setmana plena d’activitats es clausurarà l’11 de març amb la II Marxa del Dia Internacional de la Dona a partir de les 10.00 h en un recorregut circular amb eixida i arribada des de la plaça Rafael Atard, on a partir de les 11.00 h, es durà a terme una Master class de Zumba.

Per a la regidora d’Igualtat, Pilar Bastante, «aquesta commemoració no s’ha de quedar únicament en una setmana de reivindicacions pels drets de les dones, els quals encara no s’han equiparat als dels homes en cap dels contextos socials del nostre dia a dia, sinó que hem de treballar per crear oportunitats reals per a futures generacions de dones».

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 5 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC