caixa popular

#TodasSomosJuana inunda totes les ciutats d'Espanya

Es convoquen manifestacions per tota Espanya en protesta per la condemna a Juana Rivas

Arxiu E.P

#TodasSomosJuana inunda totes les ciutats d'Espanya
28/07/2018 -

Col·lectius feministes han convocat a través de xarxes socials, en més d’una desena de ciutats espanyoles, entre aquest divendres 27 i el dissabte 28, manifestacions en protesta per la sentència que condemna a Juana Rivas a un total de cinc anys de presó com a autora de dos delictes de sostracció de menors.

Hui dissabte 28 les convocatòries tindran lloc en Sanlúcar de Barrameda (Cadis) a partir de les 12.00 hores o a Alacant a les 19.00 hores. Així mateix, a Jaén i Màlaga les concentracions tindran lloc a partir de les 20.00 hores i a Còrdova a les 20.30 hores.

Les convocatòries han sigut difoses a través de les xarxes de diversos col·lectius feministes amb els hastags #InjusticiaPatriarcal o #IndultoparaJuana o #TodasSomosJuana. No es descarten altres concentracions en més ciutats espanyoles en protesta per la condemna de Juana Rivas.

Associacions de dones han criticat en un manifest la sentència a Juana Rivas, la mare de Maracena (Granada) condemnada a dos anys i mig per la sostracció de cadascun dels seus fills i a sis anys d’inhabilitació de la pàtria potestat, per ser un “compendi de desconeixement per part del jutge de com actua la violència de gènere en les relacions de parella”.

Així, apunten que la sentència, que afirma que “no s’explica que (Juana) no haja denunciat” per maltractaments a la seua exparella, “ignora” que més del 70 per cent de les dones assassinades per la seua parella o exparella “mai van denunciar”.

Les organitzacions ressalten que és “inexplicable” que no es remetera la denúncia interposada a Granada en 2017 per a la seua recerca al tribunal italià competent per a fixar les mesures i que, ara com ara, “estiga sense tramitar a Itàlia”.

“L’exmarit de Juana Rivas la va maltractar. Hi ha una sentència ferma, que ho va condemnar per maltractaments a Juana, sentència amb la conformitat del maltractador”, afirmen el manifest feminista, que incideix que la sentència “menysprea i ataca” als recursos públics d’assistència i atenció a dones víctimes de violència de gènere, “menyspreant tots els seus informes”.

En aquest sentit, assenyalen que la sentència “no guarda proporció amb altres resolucions dictades en supòsits similars”, perquè en supòsits en els quals no hi havia un pronunciament sobre custòdia dels fills i filles, previ al trasllat a un altre país, com és el cas, la denúncia per sostracció “habitualment s’arxiva”.

“I aquesta sentència pica a Juana Rivas. No solament la van obligar en el seu moment a lliurar als seus fills al maltractador, sinó que a més ara, la condemnen a ella amb penes de privació de llibertat, és a dir, la impossibiliten per a veure’ls durant sis anys, perquè amb açò volen també picar a totes les irreflexives i viscerals que la recolzem durant la instrucció d’aquest procediment”, apunta el text.

UNA SENTÈNCIA QUE “VULNERA” EL CONVENI D’ISTANBUL

Per a les associacions feministes, la sentència “vulnera” el Conveni d’Istanbul ratificat per Espanya per a lluitar contra la violència de gènere, ja que, en la seua opinió, tot el seu contingut “està dirigit a revictimar a Juana Rivas, víctima de violència de gènere, amb sentència ferma, que així ho acredita”.

En la mateixa línia, afigen que la sentència és “despietada amb la mare”, perquè separa per molts anys als fills d’ella i els deixa a cura d'”un pare que, amb seguretat, la va maltractar”. “Un maltractador no és un bon pare”, asseguren.

A més, critiquen que la sentència acorda una indemnització a favor del denunciant i a càrrec de Juana Rivas de 30.000 euros. “Mai hem vist una indemnització així, quan a l’inrevés, excepte en cas d’assassinat. La sentència té un biaix masclista i de revenja”, subratllen.

“Per tot açò, les organitzacions signatàries manifestem el nostre desacord més rotund amb la sentència dictada. Confiem que s’estimen els recursos que s’interposen contra la mateixa i urgim al Govern per a engegar el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere per a posar fi a sentències com aquesta de Juana Rivas, com la del cas de ‘La Manada’, així com altres recents”, conclou el manifest.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 17 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris