caixa popular

Milers de persones ixen als carrers de València per un País Obert

Acció Cultural del País Valencià culmina aquesta manifestació amb el Passeig Guillem Agulló en el Jardí de Vivers

@Compromis

Milers de persones ixen als carrers de València per un País Obert
21/04/2018 -

Milers de persones han eixit aquesta vesprada als carrer de València en record de Guillem Agulló, jove antifeixista assassinat fa 25 anys. Acció Cultural del País Valencià ha organitzat aquesta manifestació d’esquerres en la qual han participat un gran nombre d’entitats i col·lectius de diferents àmbits.

Sota el lema “País Valencià, un país obert” la manifestació ha eixit des de la Plaça Sant Agustí fins als Jardins de Vivers on s’ha inaugurat el “Passeig Guillem Agulló” en el seu record i en el de totes les víctimes d’intolerància. En paraules d’ACPV, “L’objectiu és respondre a les ideologies d’odi amb un projecte de país obert i plural, que es reconeix en la seua llengua i cultura, i que alhora és respectuós amb la diversitat que conforma les societats contemporànies, també la nostra. Perquè ha de ser des del respecte i el diàleg que construïm la convivència i un futur millor“.

Diferents formacions d’esquerres han secundat la manifestació en defensa del País Valencià, la diversitat i la llengua. Àgueda Micó, Marta Sorlí o Carles Mulet han sigut alguns dels representants de Compromís que han participat en el recorregut d’aquesta manifestació. En el cas de Podemos, s’ha pogut veure a Ricardo Sixto d’Unidos Podemos de Madrid, entre d’altres.

Una vegada més, en la manifestació també han participat formacions de Catalunya com Esquerra Republicana del País Valencià, Arran PV i unes altres amb pancartes demanant la llibertat dels presos polítics, llaços grocs o lemes com “Cap a la República del País Valencià“.

Tal com va comentar la vicepresidenta Oltra, hui la Subdelegació del Govern també ha autoritzat una manifestació de la ultradreta coincidint en temps i en hora com va passar el 9 d’octubre.  En el cas de España 2000 s’ha manifestat davant la seu de Compromís. De moment no cal lamentar cap incident.

 

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − catorze =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris