25n
25N
25N

La Mancomunitat de l’Horta Sud participa en un programa europeo para prevenir la violencia contra las mujeres en internet

La Mancomunitat de l’Horta Sud participa en un programa europeo para prevenir la violencia contra las mujeres en internet
14/07/2020 -

La Mancomunitat de l’Horta Sud participarà en un programa europeu per a prevenir la violència contra les dones en internet. La proposta es realitzarà conjuntament a Grècia, Bulgària, Itàlia, Xipre i Espanya en la qual l’administració encarregada de liderar el projecte serà la Mancomunitat de l’Horta Sud. El programa pretén involucrar a professors i professores d’instituts de Secundària i a joves de la comarca d’entre 12 i 17 anys.

El “Projecte on off” és finançat íntegrament per fons europeus i és el primer programa que rep la Mancomunitat de l’Horta Sud després de la creació de la seua comissió per a assumptes europeus. L’objectiu de la iniciativa és la prevenció de la violència contra la dona en internet mitjançant el desenvolupament de models on i off amb activitats dirigides a conscienciar sobre determinats comportaments en la xarxa i mostrar com a alternativa noves conductes i valors socials positius.

Es pretén involucrar tant a professors i professores d’instituts de Secundària de l’Horta Sud com a joves d’edats compreses entre els 12 i 17 anys. En el cas dels primers, com a professionals involucrats en l’educació dels i les adolescents es busca que transmeten valors de respecte per a superar els estereotips i que les dones que puguen sofrir assetjament tinguen persones a les quals puguen acudir. Millorar les competències dels professors significa augmentar l’oportunitat de sensibilitzar a milers de joves.

Per a la realització del projecte s’establiran grups de treball local de 18 persones entre professors de tots els IES de la comarca i alumnes. Està previst que les primeres reunions de treball es realitzen en els pròxims dies per a poder començar a treballar amb les activitats amb la represa del curs escolar al setembre.

El president de la comissió per a assumptes europeus de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Bartolomé Nofuentes, ha destacat l’arribada del primer programa finançat amb fons europeus a la comarca des de la posada en marxa de l’estratègia europea de l’entitat intermunicipal. “El treball de posicionament a Europa a la recerca de programes que milloren la vida dels ciutadans de l’Horta Sud comença a donar els seus fruits amb un projecte molt necessari per a posar fi al problema de la violència de gènere i la desigualtat entre homes i dones”, ha assenyalat.

Per part seua, la presidenta de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Eva Sanz, ha volgut destacar la importància de la temàtica de la iniciativa. “Treballar per la igualtat entre homes i dones és una de les línies d’actuació estratègiques de la Mancomunitat. Creiem molt interessant a més fer-ho amb la gent més jove perquè ells i elles són el futur d’una societat en la qual desitgem que desaparega la violència contra la dona i les desigualtats”, ha remarcat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 4 =

bombers
Valencia activa